Politseinikutapja Romeo Kalda konvoeeriti kodukohta hääletama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romeo Kalda.
Romeo Kalda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimehe andmetel konvoeeriti eluaegne vang Romeo Kalda valimispäeval oma kodukohta Märjamaale hääletama.

Justiitsministeeriumi teatel hääletas tänavustel riigikogu valimistel kaks süüdimõistetud vangi. Üks vang hääletas vanglas eelhääletuse ajal, kuid teine konvoeeriti hääletama oma kodukohta.

Vabariigi valimiskomisjoni meedianõunik Kristi Kirsberg ütles Postimehele, et kohtuotsus, millega vang valima lubati, jõudis valimiste korraldajateni pärast eelhääletamise lõppemist. Seetõttu konvoeeriti vang valimispäeval Viru vanglast kodukohta Märjamaale.

Justiitsministeeriumi pressinõunik Maria-Elisa Tuulik lisas, et pärast eelhääletust sai hääletada ainult jaoskonnas või koju toodud valimiskastiga sama jaoskonna tööpiirkonnas. «Kuna see vang ei viibinud vanglas, mis asuks tema valimisjaoskonna tööpiirkonnas, siis ta konvoeeriti registreeritud elukoha järgsesse jaoskonda, mille nimekirja ta kohtu otsusel oli kantud,» ütles ta.

Tuuliku sõnul toimus vangi hääletama transportimine vangla jooksvate tegevuskulude arvel ja konvoeerimise maksumust ei ole ministeerium eraldi arvutanud.

Kalda haavas 1996. aasta aprillis raskelt teda kinni pidada üritanud politseinikku Mart Laant, kes suri samal ööl operatsioonilaual. Kaldale mõisteti surmanuhtlus, mis muudeti eluaegseks vanglakaristuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles