Tallinna valimiskomisjon otsustas hääletussedeleid siiski näidata

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Rikutud sedel.
Illustratiivne foto. Rikutud sedel. Foto: Kaja Mõts

Kui eile teatas Tallinna valimiskomisjoni esimees, et ei avalikusta rikutud sedeleid, kuna ei soovi propageerida inimesi, kes on sedelitele kirjutanud rumalusi, siis täna teatas komisjon, et näitab siiski rikutud sedeleid avalikkusele.

Komisjoni esimees Toomas Sepp ütles eile, et ei mõista rikutud sedelite pildistamise eesmärki. Sageli on sedelile midagi rumalat kirjutatud või kellegi suhtes halvasti öeldud. «Valimiskomisjoni aspektist ei oleks mingit huvi, et need inimesed saaksid endale au ja kuulsust,» selgitas Sepp.

Täna saatis Raepress teate, et homme tutvustab valimiskomisjon kehtetuks tunnistatud hääletussedeleid.

Sepa sõnul on viimastel päevadel erinevates meediakanalites tõusetunud küsimused  hääletussedelite kehtetuks tunnistamise põhjuste osas, samuti on ajakirjanikud soovinud tutvuda konkreetsete näidetega kehtetuks tunnistatud hääletussedelitest.

«Arvestades kõrgendatud avaliku huviga antud teema osas jagabki Tallinna linna valimiskomisjon vastavaid selgitusi ja tutvustab kehtetuks tunnistatud sedelite näidiseid,» lisas Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles