EKRE auesimees Arnold Rüütel tunneb väikeerakondade edu üle heameelt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmo Nüganeni filmi «1944» esilinastus. Arnold Rüütel
Elmo Nüganeni filmi «1944» esilinastus. Arnold Rüütel Foto: Viktor Burkivski

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) auesimees president Arnold Rüütel rõõmustab selle üle, et erakond riigikokku pääses, ning arvab, et Jaak Madisoni blogipostitus on kunstnikult tekitatud probleem.

«Ma arvan, et see, et on kaks uut erakonda valitud riigikogusse, on positiivne, sest see tähendab oluliselt suuremat demokraatlikku keskkonda Eestimaal,» kommenteeris president Rüütel valimistulemusi.

Reformierakonna suure edu taga näeb ta aga erakonna suuremaid rahalisi võimalusi. «Suudetud on propageerida oma seisukohti ja isikuid, kordades väiksemad võimalused on olnud EKRE-l või Vabaerakonnal. Aga praegune olukord võimaldab inimestel oma seisukohti väljendada juba riigikogu toolilt,» arvas Rüütel.

Ta ei taha praegu ennustada tulevast koalitsiooni ega avaldada ka arvamust, milline koalitsioon oleks tema hinnangul Eestile kõige parem.

Seda, et Reformierakond otsustas EKRE Jaak Madisoni fašismiteemalise blogipostituse pärast võimukõnelustest kõrvale jätta, peab Rüütel poliitiliseks võitluseks.

«Noormees tõi aastaid tagasi teatud põhimõtet esile. Ta sugugi ei kiitnud või ei toetanud fašismi. See on kunstlikult esile toodud probleem, sest  ei ole teada, et ta oleks oma sõnavõttudes propageerinud fašismi. See tuleneb poliitilisest võitlusest erinevate jõudude vahel,» arvas Rüütel.

Ta lisas, et Reformierakonnal ja EKRE-l oleks ilmselt raske ühisosa leida, kuna arusaamad on üpris erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles