Martin Helme: kartellierakonnad tahtsid meid mugavalt kõrvale lükata

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservatiivse Rahvaerakonna juht Martin Helme meeleavaldusel riigikogu ees.
Konservatiivse Rahvaerakonna juht Martin Helme meeleavaldusel riigikogu ees. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhatuse liikme Martin Helme sõnul oli küll Jaak Madisoni blogipostitus sobimatu, kuid selle ümber tekkis liigne hüsteeria. «Kogu see skandaal on üles tõmmatut, et kartellierakonnad saaksid meid mugavalt kõrvale lükata,» arvas Helme.

«Me eile kinnitasime, et me ei poolda, ei toeta ega näe võimalust õigustada totalitaarseidrežiime. Täna täpsustasime, et Jaagu postitus oli sobimatu, ainult palume ka arvestada, et tegemist oli postitusega, mille tegi inimene, kes ei olnud poliitikas. Ta oli noor 20-aastane inimene, kellele tuleb anda võimalus areneda ja targemaks saada. Selle eest kedagi risti lüüa… Kui see on standard Eesti poliitikas, siis peaks riigikogu tühi olema... kui mingisugused nooruspõlve poliitiliselt ebakorrektsed arutelud võetakse sellise hüsteeriaga üles. See postitus ei olnud arukas ega mõistlik, aga see ei olnud ka midagi sellist, mille eest peaks riigikogu liikme risti lööma,» rääkis Martin Helme Postimehele.

Ta nentis, et kõik EKRE liikmed ilmselt ei kiida heaks seda, et erakond avalikult Madisoni postituse hukka mõistis. «Loomulikult on meil liikmeid, kelle meelest ei tohiks järele anda hüsteeria õhkkonnas üles klopitud klaperjahile, see on mõistetav positsioon. Soovisime üle selgitada, et meie erakond pole kunagi toetanud totalitaarset mõtteviisi,» selgitas Helme.

Reformierakond teatas täna hommikul EKREle, et ei alusta nendega võimukonsultatsioone.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles Postimehele, et erakond andis täna hommikul EKRE esindajatele teada, et ei pea nendega konsultatsioone. Tema sõnul olid põhjuseks eilsed sündmused ja asjaolu, et erakond pole mõistnud noore saadiku Jaak Madisoni väljaütlemisi hukka.

«Kogu see skandaal on üles tõmmatut, et kartellierakonnad saaksid meid mugavalt kõrvale lükata. Oleksime oma positsioonid nendega läbi käinud, et vaadata, mida nad meile pakuvad ja mida me neilt tahame. Selle vestluse oleks võinud läbi käia, aga meil suuri illusioone ei olnud. Meie seisukohad ja nõudmised, et olla valitsust toetav erakond, on küllaltki nõudlikud,» lisas Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles