EKRE liige järsust kannapöördest: olen Mart Helmes väga-väga pettunud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE poliitikud valimispeol Wabaduse kohvikus, 2017. Mart Helme, Jaak Madison.
EKRE poliitikud valimispeol Wabaduse kohvikus, 2017. Mart Helme, Jaak Madison. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liiget Allan Raadikut paneb imestama parteiladviku järsk kannapööre seisukoha osas, mis puudutab oma väljaütlemiste pärast skandaali keskmesse sattunud Jaak Madisoni. «Omasid ei jäeta mitte kunagi,» leiab Raadik.

2013. aastal erakonnaga liitunud Raadik ütles Postimehele, et teda paneb kogu asja juures imestama see, et veel eile oli Mart Helme meelestatud nii, et midagi ei ole valesti, ent äkki kõik muutus. «Järsud muutused ei tähenda head, sest omasid ei jäeta mitte kunagi,» ütles Raadik.

Ta lisas, et nii järsult ei saa muuta ühtegi arvamust. «Kuni eile õhtuni ei olnud keegi vastu sellele. Ma ei saa aru, kust kohast tekkis selline kannapööre. Ma olen Mardis ja juhtkonnas väga-väga pettunud,» lisas Raadik.

Mehe kinnitusel ei ole ta asja teiste erakonnakaaslastega arutanud. Küll aga plaanib ta sellest kindlasti erakonna esimehega rääkida. «Eraldi ei hakka ma mingisugust kirja kirjutama. Mina olen vanakoolimees ja teen seda ikka näost-näkku.»

«Ma ei ole mitte üheski erakonnas enne olnud ja EKRE on mulle väga südamelähedane. Ja mul ajas väga hinge keema see asi,» märkis ta.

Riigikogusse valitud 23-aastane Jaak Madison sattus eile skandaali keskmesse, kui liikvele läks tema 2012. aastast pärinev blogipostitus, kus ta muu hulgas räägib natsisimi ja fašismi positiivsetest külgedest. Kui veel eile teatas EKRE, et tegemist on meedia ülesköetud hüsteeriaga ja postituse sisu nad ei tauninud, siis tänaseks oli erakond meelt muutnud. 

«Me oleme konservatiivne rahvuslik erakond, kellele on täiesti vastuvõetamatu totalitaristlik mõtteviis,» kinnitas erakonna esimees Mart Helme. «On kahetsusväärne, et meie erakonna noor poliitik Jaak Madisonavaldas oma isiklikus blogis 2010. aastal fašismi ja inimsusevastaste kuritegude kohta arvamust, mille sõnastus ärritab paljusid inimesi Euroopa kultuuriruumis,» lisas ta pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles