Reinsalu konsultatsioonidest: laual on erinevad võimalused

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu ütles täna pärast Reformierakonna esindajatega kohtumist, et erakonnale on oluline kaitsta oma seisukohti ja põhimõtteid ning seda saab teha nii koalitsioonis kui opositsioonis.

Reinsalu ütles kohtumise järel Postimehele, et niinimetatud eelkonsultatsioonide käigus arutati üldist poliitilist olukorda, kummagi erakonna olulisi seisukohti ja koostöö võimalikkust. «Reformierakond pidas mõistlikuks, et vajadusel neid konsultatsioone jätkatakse,» ütles ta.

Ta ei soovinud samas hinnata konsultatsioonide jätkumise tõenäosust, öeldes, et järgmised sammud sõltuvad Reformierakonnast ning IRL suhtub nendesse küsimustesse tõsiselt.

Reinsalu sõnul on erakonnale oluline kaitsta oma seisukohti ja põhimõtteid, kuid seda saab teha nii koalitsioonis kui opositsioonis. Ükski vastutustundlik erakond ei tee üht või teist sellist sammu ülepeakaela, märkis ta.

Seekordsed riigikogu valimised võitis kolmandat korda järjest Reformierakond, kes sai 101-liikmelises riigikogus 30 kohta. Keskerakond sai parlamendis 27, SDE 15, IRL 14, Vabaerakond kaheksa ja Konservatiivne Rahvaerakond seitse kohta.

Valimistulemused annavad võimaluse mitmeks eri koalitsiooniks, millest 59-liikmeline enamus oleks Reformierakonnal, SDE-l ja IRLil ning 57-liikmeline ülekaal Reformierakonna ja Keskerakonna valitsusel. Samas on Reformierakond koostöö Keskerakonnaga välistanud. Ülejäänud kombinatsioonid annaksid võimuliidule 52- või 53-liikmelise enamuse. Ka näiteks Reformierakonna, SDE ja Vabaerakonna koalitsioonil oleks riigikogus 53 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles