EKRE mõistab hukka meedia, aga mitte natsiteemalise postituse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) saatis Jaak Madisoni blogipostituse kommentaariks välja pressiteate, milles teatas, et erakonna meelest on meedia üles kütnud hüsteeria ja laimukampaania, millega püütakse erakonda seostada natsismiga.

Postimees avaldab EKRE pöördumise:  

Erakonna aatele on vastuvõetamatud kõik totalitarismi vormid, nii kommunism, natsism kui fašism. Peame pressis ja sotsiaalmeedias levitatud hüsteeriat teadlikuks ja küüniliseks katseks seostada rahvuslikke ja konservatiivseid väärtusi kandvat erakonda õõvastavate ajaloosündmustega ning selle läbi lülitada äsja parlamenti valitud uus jõud poliitilisest diskussioonist välja.

Peame arusaamatuks seda hüsteerilist tooni, millega käsitletakse noore inimese poolt mitu aastat enne poliitikasse minekut tehtud blogipostitusi, kus arutletakse ajaloosündmuste teemal. Leiame, et vahetult peale valimisi peaks keskenduma tänase päeva Eesti probleemidele.

Riigikokku valitud konservatiivse rahvaerakonna liikme Jaak Madisoni blogis seisis pikalt kõigile lugemiseks üleval postitus, kus ta otsis fašismi ja natsismi postiviiseid külgi.

«On tõsi, et olid koonduslaagrid, sunnitöölaagrid, harrastati gaasikambritega mänge, kuid samas selline nn «range» kord tõi ka Saksamaa tol ajal üsna sügavalt p**sest välja, sest areng, mis põhines küll esmajärgul sõjatööstuse arengule, viis see siiski riigi vaid loetud aastatega Euroopa üheks võimekamaks,» kirjutas Madison.

Ta lisas, et ei taha õigustada natsikuritegusid, «kuid asja ei saa vaadata vaid ühe mätta otsast».

Postitus pärines 2012. aasta 10. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles