Paet ei kiirusta europarlamendi kohast loobuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet siseneb Reformierakonna valimispeole Palace'is
Urmas Paet siseneb Reformierakonna valimispeole Palace'is Foto: Erik Prozes

Reformierakonna nimekirjas parlamendivalimistel 7871 häält kogunud Euroopa Parlamendi (EP) saadik ja endine välisminister Urmas Paet riigikogu saadikuks ei hakka, kuid jälgib koalitsioonikõneluste käigus tekkivaid võimalusi.

«Olen ka enne valimisi öelnud, et kui ma osutun valituks, siis ma riigikokku ei tule, aga kõik mis nüüd edasi juhtub uue koalitsiooni ja valitsusega, siis tuleb vaadata mis olukord ja võimalused sellest tekivad,» ütles Paet esmaspäeval BNSile.

«Ministrikohaga on ka nii, et ega ma ei pea end eksperdiks igal alal. Tuleb vaadata, kuidas koalitsioonikõnelused lähevad, milline on kohtade jaotus erakondade vahel, milline on erakonna esimehe ja juhatuse visioon. Eks lähinädalatel klaarub, mis saab,» sõnas Paet.

Paet ei vastanud küsimusele, kas talle on vastuvõetav vaid välisministri koht. «Nii konkreetseks pole ka mõtet minna, arvan, et tean välis- ja julgeolekupoliitikat laiemalt. Sellega võiks puutumist olla. Aga see kõik on meeskonnatöö,» lausus ta.

Samuti riigikogu valimistel kandideerinud Euroopa Parlamendi saadik, Keskerakonda kuuluv Yana Toom on öelnud, et loobub kohast Euroopa Parlamendis vaid siis, kui Keskerakond pääseb valitsusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles