Samost poliitikuna jätkamisest: täna on veel vara seda küsida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samosti värske erakonnakaaslane Maire Aunaste sai küll mehest vähem hääli, kuid kindlustas sellegipoolest endale koha riigikogus.
Samosti värske erakonnakaaslane Maire Aunaste sai küll mehest vähem hääli, kuid kindlustas sellegipoolest endale koha riigikogus. Foto: Viktor Burkivski

IRLi ridades riigikokku pääsu lootnud, ent parlamendi ukse taha jäänud Anvar Samost tõdeb, et ei saavutanud riigikogu valimistel eesmärki. Samas aga usub ta, et oma ringkonna kontekstis oli häältearv päris korralik.

Samost kogus valimistel 761 häält ja oli sellega IRLi edukaim kandidaat Ida-Viru ringkonnas. Sellest häältesaagist riigikokku pääsemiseks siiski ei piisanud. «Eesmärk oli kahtlemata riigikokku jõuda, nii et selles mõttes jäi eesmärk saavutamata,» ütles Samost Postimehele. 

Samas aga lisas ta, et vaadates selles ringkonnas kandideerinute üldist häältearvu, siis ei olnudki tema tulemus niivõrd halb. Näiteks tõi Samost välja, et sai vaid kaheksa häält vähem kui riigikokku pääsu kindlustanud Deniss Boroditš (RE) ning ligi kaks korda nii palju hääli, kui samas piirkonnas varem mandaadi saanud Jaak Allik (SDE).

Küll aga ei teinud Samost saladust, et tema koduerakond tegi valimistel tagasihoidliku tulemuse. Selle taga on tema sõnul mitu põhjust. 

«Kindlasti on teatud kohtades tehtud mingisuguseid valesid valikuid. Tagantjärele on alati väga lihtne neid põhjusi leida ja eks seal peab nüüd mingi analüüs toimuma,» märkis Samost.

Mis aga parlamendi ukse taha jäänud Samost edasi teeb – kas jätkab poliitikas või plaanib ajakirjanduse juurde naasta? «Täna on üks päev pärast valimisi. Vara on seda küsimust veel küsida,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles