Yana Toom: meie šanss veel tuleb

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom oli üks isikumandaadi saaja.
Yana Toom oli üks isikumandaadi saaja. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakonna liikmetest riigikogu valimistel teise tulemuse teinud Yana Toom jätkab ilmselt esialgu tööd europarlamendis, kuid usub, et võimalus valitsusse saada avaneb Keskerakonnal veel enne nelja aasta möödumist.

«Ma rääkisin algusest peale, et tulen Eestisse tagasi, kui Keskerakond saab valitsusse,» ütles Toom Postimehele. «Opositsiooni ma istuma ei lähe, siis lähen tagasi Brüsselisse.»

«Tundub, et praegu peetakse läbirääkimisi kellegi teisega. Üritatakse teha kolme partneri koalitsiooni, aga me teame, et kolme partneri koalitsioonid ei ole eriti püsivad. Seda enam, kui kolmas partner on uustulnukas, poliitiliselt kogenematu,» sõnas Toom.

«Vähemalt mina ei näe püsivat koalitsiooni, mis töötaks neli aastat järgmiste valimisteni, nii et ma olen kindel, et meil veel šanss avaneb.»

«Nii et praegu lähen tagasi Brüsselisse, ei juhtu midagi. Minu agenda oligi see, et kuna valitsus meid ei kuula siin, peame üritama mõjutada valitsuse tegevust väljaspoolt. Seal on hääl kuuldavam, kui räägid Brüsselis,» lausus Toom.

Yana Toom kogus valimistel kõigi kandideerinute võrdluses kolmanda häältesaagi, saades kokku 11 573 häält. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles