Aunaste mõtles järele ja läheb siiski parlamenti

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste eilsel IRLI valimispeol.
Maire Aunaste eilsel IRLI valimispeol. Foto: Sander Ilvest

IRLi nimekirjas valimistel küllaltki kesise tulemuse teinud, ent riigikogu mandaadi saanud Maire Aunaste kirjutas öösel sotsiaalmeedias, et plaanib oma koha riigikogus ära anda. Täna pärastlõunaks oli ta ümber mõelnud.

Aunaste, kes kogus valimistel 676 häält, tänas varahommikul kella poole nelja ajal Facebookis oma toetajaid heasoovliku suhtumise eest. Hilisemas kommentaaris aga kirjutas ta, et ei tea, kas riigikokku pääsemine ikka on õnn. «Plaanin oma kohta ära anda,» lisas Aunaste.

Maire Aunaste ei soostunud täna lõuna ajal sel teemal rääkima. «Ma ei ütle ühtegi sõna,» oli ta lühike vastus. Ka erakonna esimees Urmas Reinsalu ei soovinud teemat kommenteerida.

Mõni aeg hiljem teatas Aunaste oma meelemuutusest, ja valis selle tegemiseks taas kord Facebooki. «Kuna ma olen keeldunud oma öisele emotsioonile kommentaare andmast, siis ütlen siinkohal ühe lausega: olen järele mõelnud, kurjad kirjad vastu võtnud, oma hinges inventuuri teinud ning aru saanud, et tagasiteed ei ole! Teen seda, mida ma tegema pean, ehk siis töötama RK 13. koosseisus,» kirjutas Aunaste. Ühtlasi vabandas ta postituses nende ees, kes võisid loota, et ta riigikokku ei pääse või sinna ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles