Postimehe valimisjärgsed videointervjuud valimispidudelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna pidu hotellis Palace.
Reformierakonna pidu hotellis Palace. Foto: Erik Prozes

Postimehe ajakirjanikud küsisid Tallinnas valimispidudel pärast valimistulemuste selgumist erakondade esindajatelt häältesaagi kohta esimesi kommentaare.

Jürgen Ligi tahab ministriks

«Olen esimest korda selles situatsioonis, et mind hääletoojaks nimetatakse, aga teistpidi on see vastuoluline tunne. Olen näinud väga palju juhtumeid, kus hääled on pöördvõrdes tegeliku töövõime ja kompetentsusega,» rääkis Ligi.

Samas lisas Ligi, et saaks rahandusministrina kindlasti hakkama ja tal on ka erakonna  toetus. «Tahaksin küll seda tööd edasi teha,» ütles Ligi.

Kooseluseaduse eest võitleja Sooäär parlamenti ei pääsenud

Imre Sooäär Reformierakonnast esialgsete tulemuste põhjal riigikokku ei pääsenud. Oma roll on siin Sooääre meelest kooseluseaduse antikampaanial. «Valimiste ajaloos ei ole Eestis kunagi tehtud niivõrd palju antikampaaniat mingi organisatsiooni poolt,» rääkis Sooäär, kelle sõnul oli ilmselt palju toetajaid, kes kampaania mõjul ära kadusid. Kuid oli ka neid, kes juurde tulid. «Arvestades uut parlamendi koosseisu, siis kooseluseaduse edasine menetlemine saab olema palju raskem,» nentis Sooäär.

Kallas: Toom võib astuda Savisaare asemele

Reformierakonna auesimehe Siim Kallase sõnul tegi tema koduerakond oodatust parema tulemuse.  «Ma arvan, et Reformierakonna tulemus on parem kui ootuspärane. Arvasin, et Reformierakond saab 25 või 27 kohta, aga võit on hoopis suurem,» rääkis Siim Kallas.  

Keskerakonna valimistulemusi vaadates kommenteeris Kallas, et erakonnas on toimumas põlvkonnavahetus. «Kui ma vaatasin Edgar Savisaare esinemist valimisdebatil, siis see oli ikka päris nukker. Ta nagu ei olnudki adekvaatne, ei suutnud sellesse jutuajamisse sisse minna, ajas vaid oma juttu, mis oli ette valmistatud. See jättis nukra mulje,» rääkis Kallas. «Ta on varem alati suutnud mobiliseerida ennast ja olla jõuline, aga seekord ei olnud.»

Kallase meelest tuleb näiteks Yana Toomi ja Mihhail Kõlvartit vene valijaskonna eelistustena väga tõsiselt võtta, nendega dialoogi pidada ja mitte neile vastanduda. Toomist võiks tulevikus saada vene valijaskonna suurim usaldusisik Savisaare asemel, arvas kallas.

 Esimest korda valimistel osalenud, ent riigikogus koha kindlustanud Heidy Purga (RE) on oma häältesaagiga igati rahul. Vaata videost, mis teda selle uudse kogemuse juures kõige enam üllatas.

Keskerakondlane Jüri Ratas ei ole Reformierakonna väljaütlemistest hoolimata veel kaotanud lootust, et ka Keskerakonnal võiks valitsusse asja olla.

Riigikogus koha kindlustanud Olga Ivanova (KE) sõnul on Keskerakond igati koalitsiooni läbirääkimisteks avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles