Indrek Saar: me ei saa tõsiselt pettunud olla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide valimispidu restoranis Farm
Sotsiaaldemokraatide valimispidu restoranis Farm Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatide peasekretäri Indrek Saare hinnangul tegi erakond oma töö ära ning võib rõõmustada selle üle, et esimest korda on sotsid riigikogu valimistel n-ö medalikolmikus.

Saare sõnul on kahe erakonna, Vabaerakonna ja Konservatiivse Rahvaerakonna, lisandumine parlamendiparteide hulka väga teretulnud, sest teeb poliitilist maastikku mitmekesisemaks. 

«Seetõttu tuleb arvestada ka sellega, et kuskilt pidid ju need hääled tulema. Riigikogus on endiselt 101 kohta ja valijaid on enam-vähem sama palju kui neli aastat tagasi. Loomulik on see, et nad tulevad nende arvelt, kes varasemalt riigikogus olid,» ei olnud Saar 15 riigikogu kohas liiga pettunud.

«Ma arvan, et meie tegime oma töö ära. Eks alati kõige optimistlikumas variandis loodad, et äkki saad natukene rohkem, aga ei saa öelda, et me saaks olla tõsiselt pettunud,» ütles ta. Saare sõnul on igati positiivne ka see, et esimest korda on sotside positsioon parlamendis kolme esimese hulgas. «Esmakordselt oleme me medalil.»

Saar usub, et esimesed konsultatsioonid saavad alguse juba esmaspäeval. Samas aga ei taha ta ennustada, kes võiks koalitsiooni moodustada.

«Alati on võimalus, et liberaalid teevad omavahel koalitsiooni, mis ei ole ka enneolematu. Kui nad seda ei tee, siis on teised variandid võimalikud,» sõnas ta.

Riigikogu valimised võitis kolmandat korda järjest Reformierakond, kes kogus 27,7 protsenti häältest, kokku pääses parlamenti kuus erakonda. Keskerakond sai 24,8, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15,2 ja Isamaa ja Res Publica Liit 13,7 protsenti häältest. Sügisel asutatud Vabaerakonda toetas 8,7 ja seni riigikogus esindamata Konservatiivset Rahvaerakonda 8,1 protsenti hääletanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles