Isikumandaadiga pääses riigikokku 13 kandidaati

Karin Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom oli üks isikumandaadi saaja.
Yana Toom oli üks isikumandaadi saaja. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu valimistel pääses isikumandaadiga riigikokku 13 inimest neljast erakonnast, ükski Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ega Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaat sel moel parlamenti aga ei pääsenud.

Konkurentsitult enim ehk 25 070 häält sai valimistel Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas kandideerinud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes püstitas selle tulemusega ühtlasi taasiseseisvumisjärgsete riigikogu valimiste häälterekordi.

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas kogus Harju- ja Raplamaal 15 862, keskerakondlasest eurosaadik Yana Toom Ida-Virumaal 11 573 ning tema erakonnakaaslasest Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas 10 998 häält.

Isikumandaadiga pääses parlamenti ka Pärnu linnapea, reformierakondlane Toomas Kivimägi, kes sai Pärnumaal 7607 häält, ning samas ringkonnas kandideerinud Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme, kes pälvis 6716 valija toetuse.

Riigikogu senine aseesimees, Keskerakonda kuuluv Jüri Ratas kogus Harju- ja Raplamaal 7908, riigikogu reformierakondlasest liige Jürgen Ligi Järva- ja Viljandimaal 6758, samasse erakonda kuuluv eurosaadik Urmas Paet Mustamäel ja Nõmmel 7870 ning reformierakondlasest tervise- ja tööminister Urmas Kruuse Jõgeva- ja Tartumaal 5962 häält.

Samuti isikumandaadi saanud vabaerakondlast Artur Talvikut toetas Harju- ja Raplamaal 7305, riigikogu keskerakondlasest liiget Kadri Simsonit Pärnumaal 5734 ja reformierakondlasest erukindral Ants Laaneotsa Tartu linnas 5907 inimest.

Ringkonnamandaadi sai riigikogu valimistel 65 ja kompensatsioonimandaadi 23 kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles