Rõivas välistas koalitsiooni Keskerakonnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas (RE) ütles pärast lõplike valimistulemuste teatavakstegemist, et nüüd tuleb hakata mõtlema uue koalitsiooni moodustamisele, kus on kolm erakonda.

«Küllap Eesti inimeste jaoks mõjutasid põhivalikut ikkagi julgeolekuteemad, siis ka majandusteemad. Ma usun, et valik oli sedavõrd selgelt sõnastatud, inimesed tahavad, et Eesti jätkaks kindlal kursil,» rääkis Rõivas peale tulemuste selgumist.

«Kindlasti tuleb tunnustada uusi tegijaid. Nad suutsid inimestele pakkuda oma alternatiivid ja suutsid saavutada parlamenti pääsu. Ma arvan, et see ongi kõige suurem muutus, mis nendel valimistel tuli – parlamendis on nelja erakonna asemel kuus erakonda.»

Ta lisas, et suhtleb nüüd teiste erakondade juhtidega, et vaadata, kellega on võimalik maailmavaateline ühisosa leida. «Selge on see, et kahe erakonna valitsust kokku panna ei õnnestu, sest võimalus oleks vaid Keskerakonnaga, aga nii nagu ma ütlesin enne valimisi, siis minu sõnad peavad ka peale valimisi – Keskerakonnaga me koalitsiooni ei tee. Järelikult me peame leidma kaks partnerit ja see saab olema paras väljakutse.»

Suurim väljakutse on endiselt Rõivase meelest see, et Eesti oleks hästi kaitstud. «Me peame olema head liitlased nii NATOs kui ka Euroopa Liidus. Pingutame selle nimel, et liitlaste kohalolek suureneks, aga ka majandusteemad on väga olulised, et toimetulek suurenes ja sissetulekud oleksid lähemal Soome omadele.»

Oma kõnes tänas Rõivas kõiki valijaid ja parteikaaslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles