IRLi peol: «Sotsid lähevad ikka eest!»

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi valimispidu Madissonis
IRLi valimispidu Madissonis Foto: Sander Ilvest / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) valimispidu Tallinnas Madissoni pubis jäi e-häälte saabudes hillitsetuks. «Juhan (Parts – R. B.) alles 18s,» poetas tagareas kiluvõileiba käes hoidnud daam, pidades silmas IRLi selle hetke suurima häältemagneti positsiooni personaalses häältetabelis.

Parts ise jäi esmaseid tulemusi – 18 parlamendikohta – kommenteerides tagasihoidlikuks. «Prognoosid midagi sellist meile ka lubasid,» ütles Parts.

«Keit Pentusel juba üle 2000 hääle. Mille eest?» imestas üks piduline.

«Seda nimetatakse poliitiliseks brändiks,» muigas mürgiselt IRLi kõrge funktsionäär, kelle nime jätame eelseisvate koalitsiooniläbirääkimiste huvides avaldamata.

Kui poliitikasse pürgiv kaitsepolitsei eksjuht Raivo Aeg istus ühes lauas koos seltskonnadaamidega, siis nagu arvata võis, oli end ühte lauda sättinud IRLi ajakirjanikeduo Anvar Samost ja Kalle Muuli. «Mis sa paned nüüd kõik meie jutu kirja?» uurisid mõlemad, kui luba küsimata nende kõrvale potsatasin.

Samal ajal kui Samost oli ametis lauasolijatest selfie tegemisega, kutsus Tartus kandideerinud Muuli laua juurde ringkonna esinumbri Margus Tsahkna. «Kuule, Krista Aru (Vabaerakond – R. B.) on sinust Tartus ees,» tögas ta.

«No need on alles e-hääled ja veidi peale,» pareeris Tsahkna, valimisteõhtul IRLi peol üks enim intervjuusid jaganud poliitik.

Õhtu ühe omapäraseima intervjuu pidi andma IRLi Ida-Virumaa esinumber Samost, kellelt küsiti eesti keeles, kuid vastama pidi ta vene keeles. Küsija lihtsalt ei mõistnud sõnagi vene keelt rääkida. «Põhimõtteliselt oleks ma võinud seal mida iganes rääkida,» naeris eksajakirjanik Samost.

«Näe, sotsid panevad meil täiega eest ära,» jätkas tahvelarvutit sõrmitsenud Muuli.

«Ei pane nad veel kuhugi,» torises sõbramees Samost.

«Sulle, Anvar, võib vist parlamendikoha puhul õnne soovida,» kostsin lauast lahkudes.

«Vara veel,» vastas Samost.

Mõni hetk hiljem potsatas minu asemele eksajakirjanik Hannes Rumm, maailmavaatelt sotsiaaldemokraat.

Poolteist tundi pärast häältelugemise algust oli IRLil jooksvas tabelis 17 parlamendikohta. «20 kohta on juba suhteliselt optimistlik prognoos,» tunnistas parteikontori kõrge tegelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles