Galerii: viimasel tunnil haigutas valimiskasti juures tühjus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Solarise keskuses valis hääletuse viimase tunni jooksul endale meelepärase kandidaadi vaid käputäis inimesi.

Mark, kes jõudis valimiskasti juurde pool tundi enne hääletuse lõppu, tegi seda nii hilja, kuna oli päeval kesklinnast eemal ning oligi arvestanud, et jõuab pärast trenni oma hääle anda. See, et valimistel osalema peab, oli juba ammu kindel.

Oma hääle andis ta sotsidele. «Ma uurisin enne kõigi suuremate erakondade programmi ja sotsidel olid ainsana konkreetsed lubadused, mitte lihtsalt ilus jutt nagu teistel,» põhjendas noormees oma valikut.

Pärast teda tuli valima vaid mõni üksik inimene. Kõige lähem hetk järjekorrale oli siis, kui laua ääres seisis korraga kolm inimest: ema, isa ja hääletamist uudistama tulnud väike laps. Kümmekond minutit enne hääletuse ametlikku lõppu kadusid postidelt ja seintelt juba ka jaoskonna asukohta tähistanud sildid.

«Oi, kui vähe,» hüüatasid jaoskonna töötajad üksteise võidu pärast seda, kui tänase päeva jagu sedeleid oli keskuse ülemisele korrusele toimetatud ja seejärel need juba valmiskastist välja kallatud. Jaoskonna tööd juhtinud Heili rääkis, et kui hääled loetud, viib ta need enda autoga juba edasi valimiskomisjoni. Kokku võis täna Solarise keskuses hääletanuid olla 600 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles