Politseile möödus valimispäev tõsisemate vahejuhtumiteta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik
Politseinik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei teatel möödus tänane valimispäev tõsisemate vahejuhtumiteta ning võimalikust keelatud agitatsioonist laekus vaid üksikuid teateid.

Esmalt tuli täna hommikul politseile mitu teadet Tallinnast, kus pargitud sõidukitele oli pandud lipikuid valimisüleskutsetega. Postimehele teatati samuti neist loosungitest, tegu oli Keskerakonna liidri Edgar Savisaare reklaamiga.

«Politsei hinnangul ei ole lipikud käsitletavad poliitilise välireklaamina ega ka aktiivse agitatsioonina, mis on täna keelatud,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson. Küll aga kaalub politsei, kas tegemist võib olla avaliku korra üldnõuete rikkumisega. Keskerakonnale tehti ettepanek flaierid eemaldada.

Teine agitatsiooniga seotud teade tuli Tartust, kus pärast südapäeva oli kesklinnas plakatiga mees, kes kutsus üles kindlate kandidaatide poolt mitte hääletama. «Sündmuskohal käinud patrull selgitas mehele, et aktiivne agitatsioon on valimiste päeval keelatud ka juhul, kui seda tehakse kellegi vastu,» ütles Härson. Plakati võttis politsei endale hoiule.

Kolmas teade tuli Võrust, kus kaupluses oli näha neljapäevase ajalehe reklaam, millel oli kandidaadi foto ja üleskutse valida. Politsei käis olukorda kontrollimas, ent tegemist ei olnud keelatud agitatsiooniga.

Õhtuks lisandus Härsoni sõnul üks teade Narvast, kus oli sõidukile pandud valimisüleskutsega lipikuid. Politsei fikseeris tema sõnul olukorra. «Teine kaebus tuli kandidaadi Facebooki konto kohta, mille avalik kaanepilt kutsus üles valima. Politsei hinnangul ei olnud tegemist aktiivse agitatsiooniga,» ütles ta.

Viimase valimistega seotud teate sai politsei kell 19.35, kui Tallinnas riigikogu hoone ees Lossi platsil väljendas joobes mees valjuhäälselt oma suhtumist poliitikasse. Pärast seda mees lahkus, lisas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles