Fotod: valimisreklaam Tallinna kesklinnas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul avastasid Tallinna kesklinna elanikud, et mitmetele autodele on kinnitatud lindid valimisreklaamiga, mis ometi peaks täna keelatud olema.

Juhkentali ja Liivalaia tänava piirkonnas on paljude autode klaasipühkijate vahele kinnitatud rohelised lindid kirjaga «Sõidan valima Savisaart!» ning kandidaadi number. 

Riigikogu valimise seaduse kohaselt on valimisagitatsioon valimispäeval keelatud. Poliitiline välireklaam on keelatud kogu aktiivse valimisagitatsiooni ajal ehk alates kandidaatide registreerimise viimasest päevast.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas Postimehele, et reklaamide kinnitamine on politseiga kooskõlastatud. «Neid linte pandi autodele eile, politseipatrull käis väljas ja kontrollis ega näinud selles seadusrikkumist,» kinnitas Priit Toobal. «See, et inimesed need täna hommikul avastasid, ei tähenda, et tegu oleks keelatud reklaamiga!»

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson lükkas selle info aga ümber ning kinnitas, et politseiga pole lipikute paigaldamist kuidagi kooskõlastatud. 

«Küll on politseile täna laekunud kaebusi, et Tallinnas on mitmetelt sõidukitel leitud lipikuid ühe erakonna valimisüleskutsega ning politsei on käinud neid sõidukeid kontrollimas,» ütles Härson. 

«Valimispäeva eelsel päeval oli aktiivne agitatsioon lubatud, keelatud olid poliitilised välireklaamid. Lipikute näol oli tegemist väikesemõõduliste reklaamidena, mida ei saa käsitleda poliitilise välireklaamina,» sõnas Härson. 

Ta selgitas, et varasemalt on kohus leidnud, et sõidukile paigaldatud flaier on suunatud üksikisikule, mistõttu ei saa politsei seda käsitleda keelatud aktiivse agitatsioonina ka täna. Politsei kaalub, kas tegemist võib olla avaliku korra üldnõuete rikkumisega ning on teinud erakonnale ettepaneku flaierite eemaldamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles