Mari-Liis Jakobson: tegemist oli heal tasemel debatiga

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Jakobson
Mari-Liis Jakobson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Ülikooli politoloogi Mari-Liis Jakobsoni sõnul oli tegemist heal tasemel debatiga ja tundus, et kõige rohkem kodutööd oli teinud Juhan Parts.

«Mulle tundus, et Juhan Parts oli teinud kõige rohkem kodutööd,» ütles vahetult pärast teledebati lõppu politoloog Mari-Liis Jakobson. «Üldiselt oli väga heal tasemel debatt ja kõik peaministri kandidaadid olid tasemel, kellelegi etteheiteid mul ei ole.»

Jakobsoni sõnul oli debatil isikliku ründamise asemel üllatavalt palju maailmavaatelisust, kuid eksperdina oleks ta tahtnud kuulata rohkem põhjendusi, mitte seda, et mingi idee on hea seetõttu, et muidu juhtub Eestiga see, mis on juhtunud idanaabriga.

Politoloog leidis, et tund aega debateerimist jäi natuke väheseks, ent debati tempo oli hea ja see ei väsitanud vaatajaid. Debati tegi heaks ka see, et seal käsitleti erinevaid teemasid, mitte ei jäädud mõne konkreetse juurde pikalt toppama.

Valimistulemust debatt tõenäoliselt enam ei muuda. «Need inimesed, kes vaatavad debatisaadet, on pigem poliitikast huvitunud inimesed ja nemad otsivad kinnitust juba tehtud valikutele. Need inimesed ei vaata üldiselt telekat mõttega, et ma nüüd otsustan debati põhjal, keda ma valima lähen,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles