Sotsid: Savisaarega hirmutamine mõjub

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: PP

Emori värsked uuringutulemused näitavad, et Keskerakonna juhi Edgar Savisaarega hirmutamine mõjub, leiab sotsiaaldemokraatide peasekretär Indrek Saar.

«Avaldatud reiting näitab, et Savisaarega hirmutamine taas mingil määral mõjub. Sellega saab selgitada Reformierakonna toetuse tõusu,» märkis Saar.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk leidis, et otsustatud pole veel midagi. «Üks küsitlus ütleb, et Keskerakond juhib. Teine küsitlus näitab, et juhime meie. Sellest saab teha vaid ühe järelduse - otsustatud ei ole veel midagi. Valimistulemuse otsustavad Eesti inimesed pühapäeval,» märkis Kukk. 

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa aga leidis, et uuringu näol on tegemist katsega mõjutada valimistulemusi. «Emori metoodika annab selge eelise Reformierakonna toetajatele. Kuna nad kasutavad oma küsitluses vaid veebiküsitlust, siis sarnaselt e-valimistele näitab see Reformierakonna toetust suuremana,» ütles Eesmaa. «Loomulikult valiti selleks strateegiliselt väga hea aeg, vahetult enne valimispäeva.»

Eesmaa tuletas meelde, et alles äsja avaldati teine Emori uuring, mis näitas Keskerakonnale ja Reformierakonnale 1 protsendilist vahet. «Nüüd serveerib aga Postimees oma lugejatele uuringu, mis näitab Reformierakonna mitmeprotsendilist toetuse kasvu. Peaministriparteid puudutavad uudised on ju olnud viimasel ajal väga negatiivsed — Allikmaa skandaal, Autorollo skandaal, maksuameti juhti tagasi astumine jne. Lisaks on mitmed reformierakondlased tulnud tulnud välja paljastustega Reformierakonna siseelust,» imestas ta ning soovitas samuti kõigil pühapäeval kindlasti hääletama minna.

IRLi peasekretär Tiit Riisalo avaldas arvamust, et IRLi tegelik toetus on valmispäeval suurem. 

TNS Emori värskeim uuringutulemus näitas, et enne valimisi toetab Reformierakonda 26 ja Keskerakonda 22 protsenti, sotse 19, IRLi 16, Vabaerakonda 10 ja EKREt 6 protsenti vastanuist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles