Ossinovski: IRLi kommentaarid venekeelsete koolide kohta on skisofreenilised

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Sander Ilvest

Haridusminister Jevgeni Ossinovski sõnul on Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikmete Viktoria Ladõnskaja, Urmas Reinsalu ja Jaak Aaviksoo kommentaarid venekeelsete koolide kohta skisofreenilised.

«Ühelt poolt kritiseeritakse minu plaani, mille kohaselt tuleks eesti keel selgeks õpetada juba põhikoolis, seadmata seejuures ohtu aineteadmiste kvaliteeti gümnaasiumis. Seda plaani nimetatakse lausa venestamiseks. Teiselt lubab IRL koostöös Venemaaga asutada koolide võrgustiku, kus puudub igasugune eestikeelsus,» ütles sotsiaaldemokraat Ossonovski.

Tema sõnul on endise haridusministri Jaak Aaviksoo suust piinlik kuulda lauset, et venekeelse hariduse probleemid võiks lahendada koostööleping Venemaaga.

«Meil on tõsine mure eesti keele õpetamise tasemega neis koolides, millele IRL ei ole soovinud sisulist lahendust otsida. Seda probleemi ei lahenda meie eest Vene Föderatsioon, vaid ikka Eesti Vabariik. Pean oluliseks täpsustada, et haridusministeerium ei ole tegelenud koostöölepingu ettevalmistamisega. Tegemist oli Jaak Aaviksoo erainitsiatiiviga 2013. aastal,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles