Rõivas lubab oma südameasjaks võtta üksikult elavate pensionäride olukorra

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister ja Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ning Keskerakonna esimees ja partei peaministrikandidaat Edgar Savisaar salvestasid täna Tallinnas Kuku raadios valimisdebati.
Peaminister ja Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ning Keskerakonna esimees ja partei peaministrikandidaat Edgar Savisaar salvestasid täna Tallinnas Kuku raadios valimisdebati. Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas Kuku raadio saates «Valimisstuudio», et kui ta saab luua uue valitsuse, võtab ta üksikult elavate pensionäride olukorra leevendamise oma südameasjaks. 

Rõivas selgitas, et pensionitõuse mõjutab kõige rohkem see, kui palgad kasvavad ja töökohti luuakse juurde, sest pensionid on seotud sotsiaalmaksu laekumisega. «Selle süsteemi kallale pole põhjust mina. Küll aga on vaja tegeleda sellega, et palgad tõuseksid, siis saab ka pension kasvada.»

«Üks asi, millega tuleb tegeleda ja kui Eesti rahvas annab mulle võimaluse peaministrina jätkata, võtan oma südameasjaks: see on üksi elavate pensionäride probleem. See ei saa olema lihtne ega ilma tuliste vaidlusteta,» tõdes Rõivas.

Keskerakonna juht Edgar Savisaar pahandas seepeale vahele: «Kuulge, te ei saanud isegi matusetoetustega hakkama, nüüd tulete rääkima pensionitõusust. Pensionitõus Eesti elanikele on alati olnud siis, kui Keskerakond on olnud koalitsioonis. Isegi siis, kui Reformierakonnaga koalitsiooni tegime, oli see meie tingimuseks.»

Saatejuht Hindrek Riikoja küsis seepeale, kui suur on Keskerakonna väidetav erakorraline pensionitõus, mida Mailis Reps valimisreklaamides lubab. «Kui Mailis Reps lubab, siis nii see on. Tema on kindlasti oluliselt targem kui Ossinovski või Rõivas või ka Savisaar, kui tema neid lubab, siis need pensionitõusud tulevad,» vastas Savisaar. «Teie ei oska seda nimetada?» päris saatejuht. «Ei, miks, räägime sellest koos Repsiga,»  jättis aga Savisaar vastamata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles