Savisaar lubab valimisvõidu korral Toompeale minna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees ja partei peaministrikandidaat Edgar Savisaar Tallinnas Kuku raadios valimisdebatis peaminister Taavi Rõivasega.
Keskerakonna esimees ja partei peaministrikandidaat Edgar Savisaar Tallinnas Kuku raadios valimisdebatis peaminister Taavi Rõivasega. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna juht, Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas Kuku raadio saates «Valimisstuudio», et on valimisvõidu korral valmis valitsusse minema. 

Saatejuhi küsimusele leviva arvamuse kohta, et ega Savisaar tegelikult väga valitsusse kipugi, vaid on heameelega edasi Tallinna linnavalitsuses, vastas Tallinna linnapea: «Kui Toompeale valitakse, muidugi tuleb Toompeale minna.»

Ta tõi esile, et Keskerakond on valmis vajalikke reforme läbi viima, kuid seda ei saa üksi teha.

«Mina lähtun seisukohast, et seal, kus vaja teha reforme, sinna ei tohi Reformierakonda ligi lasta, olgu see haldus- või haridusreform,» lausus Savisaar. «Mul on raske ette kujutada valdkonda, mis ei vajaks reformimist, tulumaksu ühe protsendi võrra langetamine pole reform.»

«Meil on aga head märgid koostööst. Sotsiaaldemokraadid ja IRL on meie eeskujul asunud toetama astmelist tulumaksu, Reformierakonnaga koos ostsime tagasi raudtee, Palo on toetanud meie munitsipaalmajade projekti, nii et tee koostööks mitmetes suundades on valla. Sõltumata sellest, et enne valimist tehakse nägu, et meie teiega ühes liivakastis ei mängi, mis siis.» 

Peaminister Taavi Rõivas polnud sellega kuidagi nõus. «Tänavasiltide värvis või koolimajade projektis võib iga erakond Keskerakonnaga üksmeelele jõuda, aga kui asi on põhimõttelistest küsimustes, siis ma ei näe koostöövõimalust Keskerakonnaga, kes on ühemõtteliselt õigustanud Venemaad Krimmi annekteerimisel, rünnakuid Ukrainas; öelnud, et me ei peaks rakendama Venemaale sanktsioone,» loetles Rõivas mitmeid Keskerakonna väljaütlemisi Venemaa teemadel.  

«Selles, mis puudutab suhtumist vabade riikide õigusse ise otsustada, siin on kõikidel erakondadel erimeelsusi Keskerakonnaga. Ja Reformierakonnal on selline veelahe, mida mina küll ei kujuta ette, et oleks võimalik ületada,» märkis peaminister.

Savisaar tuletas seepeale aga meelde, kuidas Rõivas oli tema juhtimise ajal Haabersti linnaosavanem ja sai hakkama: «Ei olnud tal häda midagi. Aga las olla, mina räägin sisepoliitikast, Rõivas välispoliitikast, see on tema teema.»

Saatejuht pakkus seepeale, et kas see võiks välja näha nii, et peaminister on Savisaar ja välisminister Taavi Rõivas?

«Unustage ära! Mitte mingi hinnaga ei saada mind minema Edgar Savisaarega ühte valitsusse! Ka siis mitte, kui Keskerakond loodab, et saab moodustada valitsuse nii, et Savisaar ise pesitseb Tallinna linnavalitsuses,» tõrjus Rõivas seda ideed emotsionaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles