Reinsalu: valitsus ei ole meeskonnana käitunud juba sügisest saati

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Ants Liigus

Opositisoonilise Isamaa ja Res Publica Liidu esimehel Urmas Reinsalul jätkus täpselt 11 kuud ametis olnud Taavi Rõivase valitsuse tegevust kommenteerides nii positiivseid kui ka negatiivseid sõnu.

«On mõistlik, et valitsus jätkas kaitsepoliitikas senist joont ning töötas liitlaste sõjalise kohaloleku saavutamise nimel. Samas juba aasta möödumisel Ukraina-Kremli sõjast oleks pidanud kiiremalt välja töötama muutunud olukorrale kohase uue julgeolekupoliitika. See, et valitsus lähtus aasta jooksul varasemast riigikaitse arengukavast, on positiivne. Mõistlik oleks töötada välja rakendusplaan iseseisva kaitsevõime kiiremaks väljaarendamiseks,» kommenteeris Reinsalu valitsuse tööd.

Ta lisas, et tema hinnangul kahetsusväärselt muutis valitsus sotside survel kodakondsuspoliitika aluspõhimõtteid päevapoliitilistel kaalutlustel. «Väited, et kodakondsus on justkui sotsiaalõigus, ei ole millegagi põhjendatud. Selle ukse oma initsiatiividega valitsus avas,» arvas Reinsalu.

Ta jätkas, et valitsus täitis eelarve vastuvõtmisega oma rahalised lubadused. «Vaadates viimase aja ülimalt agressiivseid sisevastuolusid valitsuse sees, kus üksteist süüdistatakse venestamises ning Eesti julgeolekuga mängimises poliitilistel kaalutlustel, tuleb tunnistada, et nii tõsist võitlust ei mäleta isegi valitsuse ja opositsiooni vahelises võitluses,» kommenteeris IRLi esimees, kelle meelest ei ole valitsus meeskonnana käitunud sügisest saati.

Koalitsioonierakondade juhid – peaminister Taavi Rõivas ja kaitseminister Sven Mikser – tegid täna kokkuvõtte valitsuse üheteistkümnest kuust. 

Nii peaminister kui ka kaitseminister tõdesid, et vaatamata julgeolekuolukorrale ja välispoliitilistele väljakutsetele, suutis valitsus olulisemad koalitsioonileppe punktid täita.

Valitsusliidu leppes oli kokku 199 eesmärki, 71 protsenti said täidetud, 12 protsenti aga jäi täitmata. Eesmärkide täitmise seis võib veel muutuda, kuna valitsus töötab edasi ka pärast valimisi, kuni uue valitsuse ametisse astumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles