Infograafika: riigikogus läheb pilt aina selgemaks

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu liikmete nimekirjadest on selgelt näha, kui segane ja kirju oli Eesti poliitiline maastik 1990ndate alguses (kliki graafiku kohal olevatel aastatel, et täpsemalt vaadata).

Erakond Sõltumatud Kuningriiklased, valimisliidud Kindel Kodu ja Eesti Kodanik - 1990ndatel loodi enam valimisliite (ja üpris patriootlikke, paistab neist nimedest) ja riigikogu toolidel ei istunud vaid nelja partei esindajad.

1992. aastal valisid eestlased riigikokku esindajaid üheksast erinevast parteist ja loodud valimisliitudest, järgnevatel aastatel aga seitsmest ja kuuest. Eelmistel valimistel muutus korraga aga pilt palju mustvalgemaks: riigikogu pukkidel istusid esindajad vaid neljast parteist.

Valimiseelsete uuringute järgi tundub, et ega Eesti riigikogus enam pilt nii kirjuks ei lähe kui see oli paarkümmend aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles