Sotsiaaldemokraadi lubadused löövad suhtlusmeedias laineid

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsist kandidaadi valimisreklaam.
Sotsist kandidaadi valimisreklaam. Foto: Sillamäe kutsekeskkooli Facebook

Sotsiaaldemokraatliku erakonna ridades riigikokku kandideeriva Inna Nazarova valimislubaduste hulka kuuluvad muu hulgas lihtsustatud korras kodakondsuse andmine enne 1991. aastat Eestisse elama asunud inimestele, suhete parandamine Venemaaga ja venekeelse hariduse tagamine Eestis.

Nii mõnigi sotsiaaldemokraatide tuntud liige, teiste hulgas Eiki Nestor ja Andres Anvelt, on pidanud vastama arupärimistele, kas Sillamäe kutsekooli direktori Nazarova lubadused on kooskõlas sotsiaaldemokraatide valimisprogrammiga, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Ei ole nii tõesti, kui plakatil kirjas,» märkis Nestor vastuseks Facebookis esitatud küsimusele.

Inna Nazarov on endine keskerakondlane, kes võeti Ida-Virumaal sotsiaaldemokraatide nimekirja mullu sügisel.

Sotsist haridusminister Jevgeni Ossinovski teatas Postimehele, poliitpropaganda on praeguseks Sillamäe kutsekooli Facebooki lehelt eemaldatud.

«Lisaks sellele on materjal eksitava sisuga ja kindlasti ei ole siin tegemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna lubaduste, vaid kandidaadi ambitsiooniga tähelepanu saada. Erakond ei olnud sellise materjali valmisest teadlik ega oleks selliseid lubadusi ka kooskõlastanud,» teatas Ossinovski Postimehele.

Ossinovski meelest võimaldavad Nazarova plakatil olevad loosungid sõnumeid kahetiselt või vääriti mõista.

«Mõnes osas on tegu ka lahtisest uksest sisse murdmisega. Näiteks kodakondsuspoliitika euroopalikumaks muutmise tegi ära juba oma tööd lõpetav riigikogu koosseis SDE ja Reformierakonna initsiatiivil. Kodakondsuse saamise lihtsustamine tähendab, et kahe mittekodaniku siin sündinud laps saab automaatselt Eesti kodakondsuse, et alaealine ei saa topeltkodakondsuse puhul Eesti kodakondsust ära võtta ning et üle 65-aastased saavad läbida keeleeksami suuliselt,» selgitas Ossinovski.

Hariduspoliitikas on sotside eesmärgiks tema sõnul parandada eesti keele õpetamise taset põhikoolis.

«Suhete arendamine Venemaaga on piiriäärsel alal on juba aastaid toimunud nii majanduse, kultuuri kui ka hariduse valdkonnas. Sellesse on panustanud Ida-Virumaa maavalitsus, Narva kolledž ning paljud organisatsioonid, kes on osalenud Euroopa Liidu programmi Est-Lat-Rus projektides. Poliitiliste suhete arendamine sõltub aga Venemaa administratsiooni valmidusest naasta rahvusvahelise õiguse üldtunnustatud põhimõtete järgmimise juurde,» lisas haridusminister.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles