Michal: valimiste tulemus sõltub mõnest protsendist inimestest

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile viimase valimiseelse istungi pidanud riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal usub, et ka sel korral tuleb valimistel tihe rebimine ning kutsub kõiki inimesi oma häält valimistel kindlasti andma.

Eile avaldatud värsked Emori küsitlustulemused näitasid Reformierakonnale kõrgeimat, 23-protsendist toetust. Keskerakonda toetas 22, sotsiaaldemokraate 20 ja IRLi 14 protsenti valijaist. 

«Pikalt räägiti analüütikute poolt, et Keskerakonda ei ole olemas, või kui ta isegi saab hea tulemuse, siis ei anta talle võimalustki,» sõnas Michal. Nüüd aga on president öelnud, et teeb valitsuse moodustamiseks ettepaneku erakonnale, kes teeb valimistel parima tulemuse.

Michal meenutas ka 2007. aasta riigikogu valimisi, mil Keskerakond oli juhtimas, ent lõpuks tuli neid inimesi rohkem valima, kes just Reformierakonna poolt olid. «Ka 2011. aastal läks napilt. Hetked enne valimisi olime ka korra Keskerakonnast maas, seda vist laiem avalikkus tollal ei tajunudki kogu ulatuses. Teada oli küll see, et vahe oli väike, vist üks protsent,» rääkis Michal, nentides, et ka sel korral sõltub valimiste tulemus lõpuks mõnest protsendist inimestest.

«Meenutan siin äsjast uudist Venemaalt, kus suursaadik Jüri Luik käis Lefortovos, et Eestist röövitud kaitsepolitseinik Eston Kohver saaks valida. Ma ei usu, et Eestis keegi ütleb tõsise näoga, et tal on keerulisem valima tulla. Eriti kui Eesti jaoks on kaalul palju,» rõhutas ta valimistel osalemise tähtsust. 

Tulemuste osas on Michal positiivne ja soovib kõigile ausas võitluses edu. «Valijaile soovin rahulikku hetke mõelda, kas valitsuse peaks tegema Taavi Rõivas, Edgar Savisaar või keegi kolmas. Ja siis on selge, millise meeskonna võidu poolt olla, isegi kui kõik vaated 100 protsendi ulatuses ei kattu.» Reformierakondlane usub, et just peaministri isik on see, mis lõpusirgel otsust langetada aitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles