Martin Helme: šampusi me veel ei ava

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimehe Martin Helme sõnul on partei üheksaprotsendiline toetus vahetult enne valimisi väga julgustav.

«Me siin veel šampuseid ei ava ja karunahka ei jaga, aga oleme suhteliselt lootusrikkad, et teeme hea tulemuse. Praegu me enam ei muretse sellepärast, kas me ületame künnise või mitte. Me mõtleme praegu selle peale, kuidas maksimeerida oma tulemust,» ütles Helme Postimehele.

Postimehe tellitud Emori arvamusküsitlusest nähtub, et kõige suurem toetus (23 protsenti) on Reformierakonnal, ehkki erakond on möödunud kuuga võrreldes toetust kahe protsendipunkti võrra kaotanud. Oravaparteile järgneb Keskerakond 22-protsendilise ja SDE 20-protsendilise toetusega. Võrreldes möödunud kuuga kasvas EKRE toetus viielt protsendilt üheksale.

«See number on tegelikult ikka väga julgustav,» märkis Helme. Erakonna juhtfiguur usub, et lõplik valimistulemus ilmselt ka sellesse kanti jääb. «Kui jaanuaris ütlesime, et hea tulemus on kaheksa, siis praegu tundub isegi, et võime sellest parema tulemuse saada,» ütles ta.

Helme hinnangul võidab valimised kas Reformierakond või Keskerakond. «Nad on suhteliselt tasavägised nii või naa, ja see ei oma tegelikult tähtsust, kas üks saab mõne koha rohkem või vähem. Tähtsust omab see, kellel õnnestub toimiv koalitsioon kokku panna,» sõnas Helme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles