Rõivas: president andis valijatele väga selge signaali

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Taavi Rõivas leidis, et president Toomas Hendrik Ilves andis valimiste võitjale valitsuse moodustamise ettepanekust rääkides väga selge signaali.

«Kui vabariigi president on välja öelnud, et ta kavatseb teha ettepaneku järgmise valitsuse moodustamiseks selle erakonna juhile, kelle erakond valimised võidab, siis see on minu meelest väga selge signaal,» ütles Rõivas (Reformierakond).

«Valimiste võitja sõltub Eesti inimestest - kas nad tulevad valima, kas nad tunnetavad, et see on oluline osa Eesti tuleviku kujundamisel,» jätkas Rõivas.

«Mina usun, et on küllalt võrdsed võimalused võita Reformierakonnal ja Keskerakonnal. Kumb lõppkokkuvõttes peale jääb, see sõltub Eesti inimestest. Kutsun kindlasti kõiki üles valimistel osalema, igal juhul kaasa rääkimine on oluline, eriti just e-valimiste kaudu, kus valimised võtavad vaid 1-2 minutit – nii kiire ei ole vist küll meil kellelgi, et seda paari minutit Eesti tuleviku jaoks ei leiaks,» ütles Rõivas.

Kaitseminister Sven Mikser (SDE) lisas omalt poolt: «President võib teha ettepaneku sellele, kellele tema soovib teha ettepaneku. See, kes valitsuse moodustab, sõltub sellest, kes saab vähemalt 51 häält kokku ka riigikogu saalis.»

Mikser soovitas ka mitte langeda hirmutavate kampaaniate ohvriks: «Ei ole nii, et peab valima vaid kahe halva vahel. On alati võimalus valida hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles