Nelja aasta töö: 477 seadust, 143 otsust ja kolm avaldust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu aseesimees Jüri Ratas.
Riigikogu aseesimees Jüri Ratas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Täna viimase valimiseelse istungi pidanud riigikogu 12. koosseis võttis nelja aastaga vastu 623 õigusakti, sealhulgas 477 seadust, 143 otsust ja kolm avaldust.

Riigikogu kantselei andmetel võttis 2011. aasta märtsis valitud parlamendikoosseis esimesel tööaastal vastu 91, kahel järgmisel aastal kummalgi 139 ja mullu 186 õigusakti. Lisaks võeti 63 seadust ja viis otsust vastu sel aastal. Seejuures toimus neist pea poole ehk 30 seaduse ja kahe otsuse lõpphääletus kolmapäevasel istungil.

Kokku võttis riigikogu nelja aastaga vastu 623 õigusakti, millest suurem osa ehk 461 tuli valitsusest. Riigikogu ise algatas kõigist vastu võetud seadustest, otsustest ja avaldustest veidi alla veerandi ehk 143. Ülejäänud eelnõude esitajaks olid põhiseaduslike institutsioonide juhid.

Parlamendikomisjonidest langes suurim töökoormus rahandus- ja majanduskomisjonile, kes juhtisid vastavalt 116 ja 85 vastu võetud õigusakti menetlemist. Euroopa Liidu asjade komisjon oli samas vaid ühe eelnõu juhtivkomisjon.

Lõpuni jäi riigikogul menetlemata 71 eelnõu, mis langevad koosseisu volituste lõppedes menetlusest välja.

Riigikogu 12. koosseis kogunes esimest korda istungile 2011. aasta 4. aprillil ning pidas kokku 480 täiskogu istungit. Sealhulgas peeti 458 korralist, 15 täiendavat ja seitse erakorralist istungit, mis ühtekokku kestsid 1344 tundi ja 37 minutit.

Praeguse riigikogu volitused kestavad valimistulemuste väljakuulutamiseni, misjärel alustab tööd 1. märtsil valitav uus parlamendikoosseis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles