Vooglaiu küsitlusele vastas vaid kolmandik kandidaatidest

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häälte jagunemine kooseluseaduse vastuvõtmisel.
Häälte jagunemine kooseluseaduse vastuvõtmisel. Foto: Sander Ilvest

Varro Vooglaiu juhitava sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) küsimustikule vastas vaid 36 protsenti riigikogu kandidaatidest.

Kooseluseaduse vastu võitlev SAPTK edastas riigikogu kandidaatidele ja erakondadele küsitluse, et teada saada seisukohad kooseluseaduse suhtes. Vaid ühe üksikkandidaadini küsitlus tõenäoliselt ei jõudnud, kuna puudus tema kontakt. 871 said soovi korral arvamust avaldada, kinnitas Varro Vooglaid.

Küsimustikule vastas 36 protsenti kandidaatidest.

Täisnimekirjaga riigikogu valimistel osalevate erakondade kandidaatidest vastas küsimustikule 88 protsenti Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna, 39 protsenti Isamaa ja Res Publica Liidu, 34 protsenti Eesti Vabaerakonna, 29 protsenti Eesti Keskerakonna, 14 protsenti Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja 13 protsenti Eesti Reformierakonna ridades kandideerivatest isikutest.

Suur osa kandidaatidest, kes oma arvamust sihtasutusega jagada tahtsid, ei toetaks riigikogu liikmena kooseluseaduse jõustumist (84 protsenti). Vastuseid võib näha siit.

Vooglaidi hinnangul boikoteerisid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ilmselt küsimustikku. «Need vähesed vastused, mis nimetatud parteide kandidaatidelt tulid, laekusid pea kõik loetud tundide jooksul pärast küsimustiku esmakordset laialisaatmist – õige pea vastuste laekumine katkes täielikult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles