Lõpuspurt: riigikogu tahab vastu võtta veel mitukümmend seadust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Praegune parlamendikoosseis peab algaval nädalal oma viimased korralised istungid, mille jooksul plaanitakse vastu võtta veel mitukümmend õigusakti.

Esmaspäeval vastab majandus- ja taristuminister Urve Palo saadikute kahele arupärimisele, mis käsitlevad äriühingute valitsemist ja elektriarveid. Seejärel saavad riigikogu liikmed viimast korda sõna võtta vabas mikrofonis.

Eelnõudeni jõuab parlament teisipäeval, mil päevakorra kohaselt tuleb lõpphääletusele kolm ja teisele lugemisele viis seaduseelnõu. Kõige tihedam tööpäev ootab saadikuid ees aga kolmapäeval.

Istungipäev algab tavapäraselt infotunniga, kus saadikud saavad esitada ministritele küsimusi. Seejärel tuleb riigikogu liikmetel otsustada 30 seaduse ja kahe otsuse vastuvõtmine. Muu hulgas arutatakse kuni 50 kaitseväelase osalemist ÜRO rahuvalvemissioonil Liibanonis ja Eesti spordipoliitika põhialuseid.

Pärast hääletusi saab riigikogu täiskogu ülevaate kriminaalpoliitika arengusuundade ja turvalisuspoliitika põhisuundade täitmisest. Ministrid tutvustavad saadikutele ka vägivalla ennetamise strateegiat ning kodanikuühiskonna ja siseturvalisuse arengukava aastateks 2015–2020. Istungi lõpus toimub veel nelja eelnõu teine lugemine.

Parlamendikoosseisu viimane korraline istung toimub neljapäeval, mil päevakorra järgi otsustatakse kuue seaduse vastuvõtmine.

Riigikogu 12. koosseis kogunes esimest korda istungile 2011. aasta 4. aprillil ning on sellest ajast pidanud kokku 476 istungit. Koosseisu volitused kestavad valimistulemuste väljakuulutamiseni, misjärel alustab tööd 1. märtsil valitav uus parlamendikoosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles