IRL: koalitsioon on toetust kaotamas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo
Tiit Riisalo Foto: Peeter Langovits / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretäri Tiit Riisalo sõnas erakondade värsket toetusuuringut kommenteerides, et viimased kuud näitavad, et koalitsioon on riigikogu valimistele vastu minnes üha rohkem toetust kaotamas.

«Viimased erakondade toetusnumbrid näitavad, et koalitsioon on valimiste eel kaotanud suure osa oma toetusest ning see suund on kestnud juba mitmendat kuud,» märkis Riisalo. Tema hinnangul on aga IRLil stabiilsena püsinud toetus ja tugev programm.

Riisalo sõnul on erakonnal selge kava, kuidas viia Eesti uuele kasvule ja lõpetada praegune paigalseis. «Valimisteni jäänud aja jooksul teeme aktiivselt kampaaniat, et selgitada valijatele IRLi plaani.»

«Samuti väärib esiletõstmist see, et IRLi valimisnimekirjas on üle terve Eesti tuntud ja kogenud poliitikud ning tunnustatud asjatundjad. Olen kindel, et nende tegurite koosmõjul suudame valimisteks oma toetust suurendada,» märkis ta.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute aktsiaseltsi värskest uuringust selgus, et Keskerakonna toetus oli jaanuaris 26 protsenti, Reformierakond on 22 protsendiga teisel kohal, 16 protsendiga on kolmandal kohal sotsiaaldemokraadid ning 15 protsendiga on neljas Isamaa ja Res Publica Liit (IRL). Parlamendikünnise ületaksid uuringu järgi ka 6-protsendilise toetusega Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Vabaerakond.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles