Saar: Keskerakonnal on mure peaministriga

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretär Indrek Saar ütles erakondade toetuse uuringut kommenteerides, et Keskerakonna suur toetus on üllatav, kuid Edgar Savisaarest peaministrit ei saa, sest teised parteid ei astuks sellisesse valitsusse.

«Keskerakonnal on mure peaministriga. Kõik suuremad erakonnad on öelnud, et nemad Savisaare juhitud valitsusse ei lähe, mis tähendab, et Savisaarest peaministrit ei saa. See tähendab, et lõpuks on ikka valik, kas peaminister on Rõivas või Mikser,» rääkis Saar viidates vastavalt Reformierakonna ja SDE peaministrikandidaatidele.

Saare sõnul on keeruline praegust erakondade toetusreitingut uurida, sest varasemalt on uuringut läbi viinud Emor, kuid nüüd Turu-uuringute aktsiaselts. Ta oli aga veidi üllatunud, et uuring Keskerakonnale nii suurt toetust näitab.

Väiksemate erakondade populaarsuse kasvu taga on Saare hinnangul see, et kõikide suurte erakondade, välja arvatud Keskerakonna, valijatel on alternatiivne partei, keda nad ka toetavad. «Kindlasti on pilt teistsugune kui pannakse kõrvuti kandidaadid, seal on suurtel erakondadel eelis,» lisas ta.

Täna avaldatud uuringust selgus, et Keskerakonna toetus on 26 protsenti, Reformierakond on 22 protsendiga teisel kohal, 16 protsendiga on kolmandal kohal sotsiaaldemokraadid ning 15 protsendiga on neljas Isamaa ja Res Publica Liit (IRL).

Parlamendikünnise ületaksid uuringu järgi ka 6-protsendilise toetusega Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Vabaerakond.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles