Savisaar loobus esinumbrite debatist Postimehe majanduskonverentsil

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar loobus osalemast Postimehe majanduskonverentsil toimuval erakondade esinumbrite valimisdebatil, tuues põhjenduseks vajaduse osaleda Tallinna Ühistupanga asutamisel.

«Kahjuks ma pean teatama, et Edgar Savisaare päevakavasse ei mahu 20. veebruaril majanduskonverentsil osalemine, sest ta on samal päeval hõivatud Tallinna Ühistupanga asutamisega,» teatas täna Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk, kes varem oli kinnitanud, et teema sobib ja Savisaar peab debatil osalemist võimalikuks.

Savisaar kirjutas suhtlusvõrgustikus Facebook, et luges eilsest Postimehest, et pidi majandusteemalisel konverentsil esinema. «Ega mul ju põhimõtteliselt selle vastu midagi ei oleks, aga päevakava on nii kinni, et ega ma neile oma nõusolekut ei andnud. Minu nõunik Taavi Pukk hoiatas samuti, et osavõtt ei ole tõenäoline. Mul on samal päeval Tallinna ühistupanga asutamine,» märkis ta.

Kahe nädala pärast toimuv esinumbrite debatt keskendub küsimusele, kas riigikapitalism päästab Eesti seisakust. Debatil osalevad Reformierakonna esimees Taavi Rõivas, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser, Isamaa ja Res Publica Liidu esinumber Juhan Parts, Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme ja Vabaerakonna esimees Andres Herkel.

Enne arutelu esinevad Postimehe ja advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene majanduskonverentsil ettekannetega Leedu endine peaminister Andrius Kubilius, kes räägib riigikapitalismi rollist Leedu majanduse arendamisel, riigikontrolör Alar Karis, kes räägib riigikapitalismist riigikontrolli pilgu läbi, ning ASi LHV Group juhatuse liige Erkki Raasuke, kelle ettekanne keskendub küsimusele, mida oleks Eestil riigikapitalismi ilmingutest võita või kaotada. Erakondade esinumbrite debati järel teevad konverentsist loomingulise kokkuvõtte teatri NO99 näitlejad.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles