Märjamaa kooli on jõudnud juba kuus kandideerivat poliitikut

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See nädal lubas Märjamaa gümnaasiumi külastada Laine Randjärv, kes on juba seitsmes külaline.
See nädal lubas Märjamaa gümnaasiumi külastada Laine Randjärv, kes on juba seitsmes külaline. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Märjamaa gümnaasiumit on alates oktoobrist külastanud juba kuus poliitikut, kes kõik kandideerivad Harju- ja Raplamaal.

«Märjamaa gümnaasium on saanud päris palju külastuste pakkumisi poliitikutelt endilt või nende esindajatelt,» ütles kooli huvijuht Kristi Kivisild.

Alates oktoobrikuust on kooli külastanud Marko Mihkelson (IRL), Jüri Ratas (KE), Karel Rüütli (SDE), Sven Mikser (SDE), Kalle Palling (RE) ja Juhan Parts (IRL). Käesoleval nädalal on oodata ka Laine Randjärve (RE), kes on Kivisilla kinnitusel viimaseks külaliseks.

Kõik poliitikud kandideerivad Harju- ja Raplamaal, seejuures on Jüri Ratas, Sven Mikser ja Juhan Parts oma erakondade esinumbrid.

Kivisild tõi välja, et 2013. aastal nimekad poliitikud nende kooli ei külastanud, kuid Palling ja Mihkelson käisid külas viimati 2012. aastal.

«Tõsi ta on, et poliitikud võiksid haridusasutusi külastada regulaarselt ka järgmise nelja tööaasta jooksul, mitte uute valimiste valguses aastal 2019. Praegune tihe külastatavus on kahtlemata tingitud valimistest, kuid meie soov on olnud ikkagi õpilaste silmaringi avardada ja anda võimalus vahetuks kohtumiseks,» kinnitas Kivisild ja lisas, et kool on teadlik, et konkreetset erakonda või poliitilist maailmavaadet ei tohi haridusasutuses propageerida. Seda on ka külalistele rõhutatud.

Rapla Vesiroosi gümnaasium korraldab debati

«Kõik külalised on kõnelenud elulistel teemadel ja õpilased on soovinud enim teada just välispoliitilisest olukorrast. Igal kohtumisel on osalenud alati keegi ka juhtkonnast, mistõttu teame kinnitada, et kõik külalised on jäänud väga teemakeskseteks ja valimisi pole neist keegi käsitlenud,» kinnitas Kivisild, kelle sõnul on kooli kogemus külaliste osas olnud positiivne.

Rapla Vesiroosi gümnaasium aga näiteks korraldab juba 1995. aastast riigikogu valimiste eel poliitikute debatte, mida viivad läbi õpilased. Kooli kinnitusel poliitikuid üksikult õpilastega kohtuma üldjuhul ei lubata. Samas tehti ajalooõpetaja Heli Heinaste kinnitusel erand detsembris Ants Laaneotsale (RE), kes esines julgeolekuteemadel ja valimispropagandat ei teinud.

Tänavu toimub gümnaasiumis ümarlaud 23. veebruaril, mille teemaks «Mida kavatseb teie erakond teha selleks, et noored jääksid Eestisse?». Kooli kinnitusel on arutama lubanud tulla Jüri Ratas, Kalle Palling, Juhan Parts, Artur Talvik (Vabaerakond) ja Tõnis Blank (SDE).

Hea lugeja, anna teada koolist, mida on viimasel ajal paljud kandideerivad poliitikud külastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles