Loe ja võrdle, millised on suuremate erakondade valimislubadused

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suuremad erakonnad on koostanud riigikogu valimisteks kümnete lehekülgede pikkused valimisprogrammid, kus on lubadused kirjas valdkondade kaupa.

Kui soovid erakondade lubadustega lähemalt tutvust teha, siis linkide tagant leiad täisnimekirja esitanud Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE), Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL), Keskerakonna, Konservatiivse Rahvaerakonna ja Vabaerakonna valimisplatvormi.

Kokku võtab riigikogu valimistest osa 10 erakonda ja 11 üksikkandidaati. Eestimaa Rohelised on valimisteks välja pannud 40, Rahva Ühtsuse Erakond 36, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei 25 ja Iseseisvuspartei 12 kandidaati. Ainsa erakonnana jääb riigikogu valimistelt seekord kõrvale Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu.

Eelmistel, 2011. aasta valimistel osales üheksa erakonda ja 32 üksikkandidaati. Reformierakond sai toona riigikogus 33, Keskerakond 26, IRL 23 ja SDE 19 kohta.

Tänavused riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil. Nädal aega kestev eel- ja e-hääletamine algab 19. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles