SDE: võimalike ministrite valik näitab poliitikute uut põlvkonda kõigis erakondades

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretär Indrek Saar usub, et erakonnas on palju ministripotentsiaaliga poliitikuid ning pakub välja, et kui sotsid peaksid koalitsiooni moodustama, võiks valitsuses olla ka näiteks riigireformiminister.

Postimees pakkus täna parlamendierakondadele välja võimalikud ministrikandidaadid ja võimalikud varuvariandid. Nimekirju kokku pannes võttis toimetus arvesse nii parteide sisehierarhia loogikat, kandidaatide järjestust valimisnimekirjades, kuid ka seda, kes ise ministriks ihkaks või keda erakond ministritoolile lubada ei tahaks.

«Postimees on leidnud SDE poliitikute seast terve hulga häid ministrikandidaate, tegelikult on ministripotentsiaaliga poliitikuid sotsiaaldemokraatide seas kindlasti rohkemgi,» ütles sotside peasekretär seda valikut kommenteerides.

Saare sõnul ei hakka sotsiaaldemokraadid enne valimistulemuste selgumist ja koalitsioonikõnelusi ministriportfelle jagama, vaid ootavad kõigepealt ära, keda valijad usaldavad. «Küll aga võib arvata, et sotsiaaldemokraatide osalusel moodustatavas koalitsioonis ei jaotata täpselt neidsamu ministrikohti, mis on tänases valitsuses. Näiteks võiks ametisse nimetada riigireformiministri, kes hakkab kureerima nii regionaal- kui ka riigireformi ettevalmistamisega seotud küsimusi,» sõnas Saar.

«Teiste erakondade kohta ütleks, et ka Postimehe valikust nähtub poliitikute uus põlvkond kõigis erakondades. Ja õige ongi, ministriamet ei pea olema eluaegne privileeg. Tõenäoliselt näeb tõesti tulevikus Reformierakonna ministrite seas Kristen Michalit ja Arto Aasa ja Keskerakonna ministrite seas Mihhail Kõlvartit ja Siret Kotkat,» ennustas ta.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.
Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil. Foto: Pm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles