Keskerakond: ministrikohtade küsimus on tähtis, aga me ei kommenteeri

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ja erakonna esimees Edgar Savisaar.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ja erakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimehe pakkumisele, kellest võiksid saada järgmised Eesti ministrid, andis Keskerakonna peasekretär Priit Toobal napi kommentaari, sest ministrikandidaatidest rääkimine enne valimisi ei ole hea tava.

«Kindlasti ei ole ministrikohtade küsimus vähetähtis,» ütles Toobal Postimehele pressiesindaja vahendusel. «Et päriselt poliitilist kurssi muuta, on valitsusse vaja mehi ja naisi, kes suudavad end kehtestada ja käegakatsutavaid tulemusi saavutada.»

Ta nõustub, et see, kes ministrikohvri enda kätte saab, on sama tähtis, kui valitsuse püstitatavad eesmärgid ja aetav poliitika, aga jääb siiski diplomaatiliseks: «Kõigis suurtes erakondades on poliitikuid iga valitsuspositsiooni jaoks.»

Toobal rõhutab, et konkreetseid nimesid, välja arvatud peaministrikandidaati, enne valimisi kommenteerida pole Eestis hea tava ja et sellest võiks kinni pidada. Samas ei soostu ta siiski ka peaministrikandidaate kommenteerima.

Postimehe pakkumine oli:

Postimehe pakkumine, kelle näppude vahele võiks parlamendierakondadest ministrikohver pärast valimisi sattuda.
Postimehe pakkumine, kelle näppude vahele võiks parlamendierakondadest ministrikohver pärast valimisi sattuda. Foto: Pm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles