Aseesimees ja juhatuse liige lahkusid Rahva Ühtsuse Erakonnast

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RÜE esimees Kristiina Ojuland.
RÜE esimees Kristiina Ojuland. Foto: Erik Prozes / Postimees

Aseesimees Peeter Reemann ja juhatuse liige Imre Termonen teatasid lahkumisest täna, Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimesel sünnipäeval.

Virumaa Nädalalehe teatel viitasid mõlemad mehed lahkumisteates sellele, et ei ole nõus ja rahul läbipaistvusega erakonnas, erakonna juhatuses ja erakonna juhtimisega.

RÜEl on kaks aseesimeest ja erakonna esimeheks on Kristiina Ojuland. Möödunud suvel ütles nelja lapse isa ja veerand sajandit sepana töötanud Reemann Postimehele, et kui Ojuland talle helistas ja teda uude erakonda kutsus, otsustas ta õla alla panna. «Kristiina on teotahteline ja võimekas naisterahvas, ma toetan teda sada protsenti,» kinnitas ta vaid pool aastat tagasi.

RÜE endine aseesimees Peeter Reemann ja RÜE esimees Kristiina Ojuland olid kolm kuud tagasi, erakonna üldkogul, vägagi sõbralikus meeleolus. Foto: Tairo Lutter
RÜE endine aseesimees Peeter Reemann ja RÜE esimees Kristiina Ojuland olid kolm kuud tagasi, erakonna üldkogul, vägagi sõbralikus meeleolus. Foto: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Erakonna algatajad teatasid aasta tagasi, et erakonna programmiliste põhimõtete aluseks on idee Eestist, kus riigi kogu toimimise keskmeks on riigi olulisim alustala - inimene.

RÜE pressiesindaja rõhutas, et lahkunud erakonnaliikmed ei kandideerinud riigikokku. «Värske ja uue poliitilise jõu loomine ja arendamine situatsioonis, kus riigis valitseb erakordne vajadus muutuste järele ja olemasolevad erakonnad on huvitatud jõupositsiooni säilitamisest on raske töö,» ütles juhatuse aseesimees Evelyn Danilov pressiesindaja vahendusel. «Täiesti mõistetavalt saab inimestel eri aegadel otsa aja- ja jõuressurss. Oleme kõik seda pinget mingil ajahetkel tunnetanud.»

Juhatuse liikme Jane Snaith sõnul jätkub erakonna töö ja areng plaanipäraselt. «Üldkogu kinnitab lahkunud juhatuse liikmete asemele uued liikmed ning jätkame tööd valimiskampaaniaga.»

Kristiina Ojuland valiti RÜE esimeheks 1. novembril. Foto: Tairo Lutter
Kristiina Ojuland valiti RÜE esimeheks 1. novembril. Foto: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Erakonna liikmed valisid Ojulandi esimeheks novembri algul. Nii Reemann, Termonen kui Ojuland kuulusid varem Reformierakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles