Nelja üksikkandidaadi vastulause: meil on samasugused võimalused edule kui teistel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu valimistel osalevad üksikkandidaadid Henn Leetna, Marek Ranne, Heli Koit ja Ege Hirv teatasid Postimehe eilsele loole vastuseks, et üksikkandidaatidel on valimistel samasugused võimalused edule kui erakondade nimekirjades kandideerivatel inimestel. Postimees avaldab nende vastulause täismahus.

28. jaanuari Postimees (paberkandjal) avaldas seitsmendal leheküljel, teemaküljel «Eesti uudised» (toimetaja Mihkel Niglas) meid – üksikkandidaate – alandava ja valimistel osalevate parteidega ebavõrdsesse olukorda seadva ning valijate eelistust eksitusse viiva teksti. Ta kirjutab uudisena (!): «Omapäi riigikokku pürgijad saavad valimistel osaledes tõstatada endale olulisi teemasid, kuid pääsu parlamenti pole neil paraku loota.» Sellele järgneb valijaid eksitav UUDIS!

Pealkiri «Üksikkandidaatidel pole edu loota» on kirjutatud ülisuurte tähtedega üle terve lehekülje. See teotab meie head nime, rikub võrdse kohtlemise põhimõtet ja ajakirjandusliku tasakaalustatuse põhimõtet. Millistele faktilistele asjaoludele tuginetakse artiklis? Valimised on ju alles ees ja tulemused ei ole selgunud. Tegemist ei ole lihtsalt ajakirjaniku isikliku arvamusega, vaid antud teksti pealkiri kujundab otseselt lugeja arvamust.

Meie, Henn Leetna, Marek Ranne, Heli Koit ja Ege Hirv, ühiselt leiame, et eelpool nimetatud uudispealkirjaga artikkel on meid solvav, seab üksikkandidaadid oluliselt ebavõrdsesse olukorda valimistel osalevate parteidega, samuti mõjutab otseselt valijate arvamust ja otsust, mistõttu antud artikkel on tõmmanud meie tegemistele «vee peale». Nõuame, et Postimees peab avaldama vabanduse samal leheküljel sama suurte tähtedega.

Samas peab Postimees lugejale, valijale andma selgituse, et üksikkandidaadil on samasugused võimalused edule kui erakonna valimisnimekirjas kandideerival üksikisikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles