Leht: RÜE kandidaat võlgneb korteriühistule ligi 15 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petitsiooni eesmärgiks on juhtida tähelepanu, et lastega peredele suunatud rahalised toetused on endiselt valukohaks Eesti ühiskonnas.
Petitsiooni eesmärgiks on juhtida tähelepanu, et lastega peredele suunatud rahalised toetused on endiselt valukohaks Eesti ühiskonnas. Foto: Marko Saarm

Rahva Ühtsuse Erakonnas (RÜE) nimekirjas riigikokku kandideerija võlgneb Tallinna korteriühistule ligi 15 000 eurot, ka võlgneb mees 600 eurot Kiviõli linnale, kirjutab ajaleht Vooremaa.

Mustvee linnavolikogu liige kandideerib riigikogu valimistel Rahva Ühtsuse Erakonnas Tallinnas. Vooremaa andmetel võlgneb kandidaat Tallinnas tegutsevale korteriühistule 14 132 eurot ja 62 senti ning ühistu on võla kättesaamiseks pöördunud inkassofirma poole.

Korteriühistu nõuab 639 eurot ja 12 senti trahvi seadusega määratud kohustuste mittetäitmise eest, 1615 eurot ja 45 senti majanduskulude katteks korteriühistust välja võetud raha, korteriühistust välja võetud töötasu 11 491 eurot ja 5 senti ning põhjendamatut sõidukulu Sillamäele 387 eurot. Korteriühistu andis aega tasuda võlgnevus 12. jaanuariks. Seni ei ole võlgnikult laekunud sentigi.

Vooremaa küsis kandidaadilt võlgade kohta kommentaari, lehe trükkimineku ajaks polnud tema vastused toimetusse jõudnud. Samas saatis ta korteriühistu juhatuse liikmele SMSi tekstiga: «Kui laimukampaania (kirjad, meilid, inkasso jne) ei lõpe homseks, teen avalduse kaitseorganitele.»

Ka on kandidaat Kiviõli linnale võlgu 600 eurot. Kiviõli linnavalitsuse liikme Raivo Loti kinnitusel pole nimetatud kandiddat neile jätkuvalt 600 euro suurust õppelaenuvõlga tasunud, kuigi on seda korduvalt lubanud.

Mustvee linnavalitsuse liige Pavel Kostromin ütles, et kandidaat  omastas neilt arvuti kõvaketta, kus olid kõikide Mustvee elanike andmed koos isikukoodide ja aadressidega. Pärast seda, kui Mustvee linn andis asja politseisse, tagastas ta kõvaketta peaaegu aasta pärast.

Leht märgib, et tal on maksumaksja raha mittesihipärase kasutamisega varemgi tõsiseid probleeme olnud. Nimelt jagas tol ajal enne 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimisi pensionäridele 70 euro suurust puudetoetust, võttes selleks linnakassast sularaha. Mingeid kuludokumente keegi seejuures esitama ei pidanud.

2013. aasta septembri lõpuks oli küttepuudetoetusi välja makstud 36 pensionärile, kokku 2520 eurot, kirjutab ajaleht.

Kandidaat teatas kolmapäeva õhtul Postimehele, et Vooremaa loos avaldatakse valimiskampaania ajal tema kohta ebaõigeid väiteid. «Need väited on sellised, et oleks kohe pidanud tegema ajakirjanikud tähelepanelikuks. Nimelt nõutakse korteriühistus töötanud inimeselt tagasi 11 491 eurot töötasu ning kas tõesti on olemas nii naiivseid inimesi, kes arvavad, et Eesti Vabariigis töötatakse tasuta?» küsis ta.

Ta kinnitas, et töötasu maksmise kohta on olemas ühistu üldkoosoleku otsused. «Ühistu majandusaasta aruanded on kinnitatud audiitori poolt, kes on kinnitanud, et ühistu tegevus on olnud finantsiliselt ja õiguslikult korrektne. See näitab, et praeguse korteriühistu nimetuks jäänud juhatuse liikme poolt esitatud see ja teised väited ei vasta tõele ning neil puudub õiguslik perspektiiv,» märkis ta.

Kandidaat lisas, et leiab kandidaadi ja korteriühistute eksperdina, et riigikogu järgmine koosseis peaks lihtsustama ja täpsustama korteriühistute regulatsiooni nii, et ka väga vähese haridusega inimestele saaks korteriühistu tegevuse puust ja punaseks selgeks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles