Üksikkandidaat Ege Hirv: igale kodanikule 10 000 eurot ettevõtluslaenu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ege Hirv
Ege Hirv Foto: Erakogu

Valimistel üksikkandidaadina riigikokku pürgiv Ege Hirv kirjutab, et riik peaks andma igale hääleõiguslikule kodanikule 10 000 eurot ettevõtluslaenu, et luua riigis positiivne ettevõtlusfoon ja võimaldada inimestel täita oma unistusi.

Mul on mõte, mis täidab kõikide erakondade valimislubadused, aga see mõte realiseerub ainult kõigi kodanike abiga ja rahvaesindajaid välja vahetades. Probleemide tekitajad ei ole kunagi nende lahendajad. Valetajad ja varastajad ei tee kunagi ühiskonnale restart’i, sest nad pole vaimselt, hingeliselt ja moraalselt selleks võimelised.

Meie maa ja rahva rikkuseks on maa ja meri ja metsad ja iga kodaniku kohta on metsa 1,7 hektarit. Laen antakse ühe hektari kasvava metsa tagatisel. Mullu 1. novembri seisuga on Eestis 979 910 hääleõiguslikku kodanikku. Ühiskonna uuenemine on võimalik ainult kõikide kodanike aktiviseerumise kaudu.

Igal kodanikul on õigus saada riigilt 10 000 eurot laenu ettevõtlusega alustamise või enda parimal äranägemisel investeerimise jaoks. Üks kord elu jooksul. Iga inimene teeb ühiskonda tugevamaks oma unistuse realiseerimise kaudu. Unistuste mitmekesisus teeb riigi elujõulisemaks.

Ettevõtjad saavad oma äri laiendada, sõbrad ja sugulased saavad raha kokku panna oma äriprojektide jaoks, naabrid saavad koopereeruda, armastajad võivad teha perefirma, oma raha saab investeerida kohalikesse energiaettevõtetesse, anda mahetootjate, IT-firmade, turismiprojektide, kohalike idufirmade käsutusse jne. Laenude väljastamisega kaasneb 15 maakondliku laenuühistu loomine, mille loomise jaoks saavad inimesed oma laenu ka kasutada, kui ise ei soovi eraettevõtjateks hakata.

Me peame oma riigi rikkused ja varad kasutusele võtma, aktiivselt sekkuma, enne kui kogu rahva vara pätikarja poolt laiali kantakse. Mets pakub inimesele võimaluse tegutseda ja inimese tegutsemine omakorda kaitseb metsa röövraie ja varastamise eest. Üksikisiku ja rahva saatus on samasugune sümbioos nagu maa ja rahva saatus.

Võtke rahulikult aega mõelda, milleks soovite oma elu võimalust kasutada. Projekti maksumus on 9,8 miljardit eurot. Riigi aastaeelarve maht. Väga realistlik kulu.

Diskussioon on avatud: kui pikaks ajaks laenu antakse, millise protsendiga, kas kasutamata laenu saab pärandada, kas riigiettevõtted võiks börsile viia, et laenu eest saaksid kodanikud aktsiaid osta jne. Idee kõige suurem väärtus on positiivse ettevõtlusfooni loomine riigis. Lihtsalt ei viitsi enam tühja kritiseerida, parem realiseerida sama aja ja energiakuluga unistusi. Ootan aktiivset kaasamõtlemist.

Postimees palus kõigil üksikkandidaatidel lühidalt selgitada, milliste seisukohtadega nad valimistele lähevad. Ege Hirv kandideerib üksikkandidaadina Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles