Reformierakond: konkurents on läinud tasavägisemaks

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.
Reformierakonna peasekretär Martin Kukk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonnast sõltub, kes võidab valimised, aga kui nende toetajad valima ei tule, saab Savisaar peaministriks, kommenteeris valimiseelse uuringu tulemusi Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.

«Uuringust selgub, et valijad kaaluvad üllatavalt tugevalt IRLi ja EKRE ning SDE ja Vabaerakonna vahel,» ütles Kukk. «Ehk IRLi ja SDE tegevusest sõltub, kas uued erakonnad saavad parlamenti. Ning Reformierakonnast sõltub see, kes võidab valimised ja moodustab valitsuse. Kui juhtub, et Reformierakonna toetajad valima ei tule, siis võib minna nii, et peaministriks saab Rõivase asemel Savisaar.»

Samas on Kuke sõnul uued tulijad parlamenti kahtlemata teretulnud. Konkurents on läinud tasavägisemaks - Reformierakonna ja Keskerakonna toetuse vahe on tegelikult ainult mõni protsent. Samas meenutab Kukk, et 2007. aastal oli vahetult enne valimisi Keskerakond sama pikalt Reformierakonnast ees. Tol korral õnnestus reformaritel siiski napilt võita.

«Erakondadel tuleb üsnagi tempokas kuu - minu veendumus on, et otsekontaktid valijatega on olulisemad sel korral kui suur kampaaniamaht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles