Talvik: inimestel on parlamendierakondadest kõrini

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Sille Annuk

Vabaerakonna valimiskandidaadi Artur Talviku sõnul näitavad Postimehe tellitud erakondade toetuse uuringu tulemused, et inimestel on neljast parlamendierakonnast kõrini.

«Olen seda kogu aeg rääkinud. Inimestel on kõrini nendest neljast parlamendierakonnast, sest võim on nende meelest lihtsalt liiga kaugele läinud. Neli parlamendierakonda ei tee midagi selleks, et see vastupidi oleks,» kommenteeris Talvik uuringu tulemusi, mille kohaselt on parlamendivälised Vabaerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kasvatanud toetust parlamendierakondade arvelt.

Tema sõnul on väga tõenäoline, et riigikokku saab rohkem kui neli parteid. «Ma muidu ei kandideeriks, kui ma seda tõenäoliseks ei peaks, et Vabaerakond sinna sisse ei saaks,» ütles Talvik, kuid lisas, et kuna nende erakonna näitajad on nii heaks läinud, hakkavad parlamendierakonnad neid kõvasti ründama. «Järgenev kuu saab väga raske olema, kuid me oleme selleks valmis,» sõnas valimiskandidaat.

Värske, Postimehe tellitud ja TNS EMORi tehtud erakondade toetuse uuringu tulemuste kohaselt kasvas Vabaerakonna detsembrikuine üheprotsendiline toetus kaheksa protsendile, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna toetus kasvas kahelt protsendilt viie protsendini. Reformierakonna toetus on võrreldes detsembriga langenud 32 protsendilt 25 protsendile. Sotsiaaldemokraatlik Erakond on kukkunud 21 protsendilt 18 protsendile, Isamaa ja Res Publica Liit 16 protsendilt 15 protsendile. Keskerakonna reiting püsib 22-23 protsendi juures ja on samal tasemel 2011. aasta valimistulemustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles