EKRE peaministrikandidaat Mart Helme avalikustas varikabineti koosseisu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE peaministrikandidaat Mart Helme käis eelmise aasta lõpus peaministri kabinetis valimisreklaami tarbeks fotosid tegemas.
EKRE peaministrikandidaat Mart Helme käis eelmise aasta lõpus peaministri kabinetis valimisreklaami tarbeks fotosid tegemas. Foto: Liis Treimann

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme nimetas varikabineti koosseisu, juhul kui erakond peaks saama valimiste järel valitsusse.

EKRE varikabineti koosseis on järgmine:

Peaminister - Mart Helme

Välisminister - Henn Põlluaas

Kaitseminister - Raul Öpik

Siseminister - Uno Kaskpeit

Rahandusminister - Martin Helme

Majandusminister - Toomas Laanpere

Sotsiaalminister - Mare Liiger

Haridusminister - Imre Mürk

Keskkonnaminister - Mart Järvik

Põllumajandusminister - Merry Aart

Kultuuriminister - Urmas Espenberg

Justiitsminister - Maido Pajo

Helme sõnul ei ole Eesti poliitilises traditsioonis varikabineti moodustamine tavaline, sest meie proportsionaalne valimissüsteem ei võimalda ühel erakonnal täita kogu valitsust.

«Leiame, et valija ei pea ostma põrsast kotis, vaid peab teadma, keda ta ühes või teises valdkonnas valitsuses nägema hakkab, kui ta meie poolt hääletab. Lähtusin varikabineti moodustamisel eelkõige sellest, et ametisse saaks inimene, kellel on selle valdkonna osas olemas ühteaegu nii visioon, mida ta ellu soovib viia, kui ka eelnev elukogemus, mis lubab eeldada vastutusrikkal ametil hakkama saamist,» ütles Helme.

Tema sõnul annab EKRE endale loomulikult aru, et erakond ei pea täitma ära kõiki ministrikohti, küll aga soovib partei näidata, et pink on piisavalt pikk. Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et Eestis on ministreid liiga palju ning soovib vähendada ministeeriumite arvu 11 peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles