Erakonnad esitavad valimiskomisjonile oma nimekirjad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Sotsid, kristlikud demokraadid ja Reformierakond lähevad täna valimiskomisjonile oma nimekirju esitama.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) teatas, et kandidaatide delegatsioon viib täna kell 12 valimisnimekirja registreerimiseks Vabariigi Valimiskomisjonile.

«Läheme neile valimistele vastu SDE läbi aegade parima ja motiveerituima nimekirjaga. Meie nimekiri toob poliitikasse värkust ja uut kompetentsi. Olen veendunud, et meie valimisnimekiri on tugevam meie põhikonkurendi Reformierakonna omast, IRList ja Keskerakonnast rääkimata,» ütles erakonna peasekretär Indrek Saar.

Ka EKRE teatas, et esitab täna kell 12 valimiskomisjonile oma täisnimekirja ja maksab kautsjoni.

Erakond läheb valimistele täisnimekirja ehk 125 kandidaadiga. Erakonna aseesimehe Martin Helme sõnul ei tahtnud EKRE nimekirjade esitamist viimasele minutile jätta.

«Nüüd saame täielikult keskenduda kampaaniale,» lausus Helme. «Praegu kestab välireklaami kampaania ja jaanuari lõpus algab TV-reklaam. Juba on alanud ka ukselt uksele kampaania ja kohtume valijatega aktiivselt nii kaubanduskeskustes kui ka üritustel.» 

Reformierakond annab oma nimekirja üle kell 13. Erakond viib valimiskomisjoni ette ka oma kampaania kohvik-bussi, kohal on ka osa kandidaate, kes tutvustavad huvilistele erakonna programmi. 

«Meie nimekirjas 50 inimest 125-st kandideerivad kõrgeimasse otsustusorganisse esimest korda. See näitab, et väljend «uuenenud Reformierakond» pole lihtsalt sõnakõlks,» lausus partei peasekretär Martin Kukk. 

Varem on valimiskomisjonile kandideerimiseks vajalikud dokumendid esitanud kolm üksikkandidaati: Urmo Karusoo, kes kandideerib valimisringkonnas nr 10 (Tartu linn); Jaak Vackermann (ringkond nr 4, Harju- ja Raplamaa) ning Marek Ranne (ringkond nr 11, Võru-, Valga- ja Põlvamaa).

Riigikogu kandidaate saab valimiskomisjonile esitada neljapäeva, 15. jaanuarini. 

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil. Eel- ja e-valimised toimuvad 19.-25. veebruar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles