Vabaerakond kinnitab valimisprogrammi ja nimekirjad

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus esindamata, kuid sinna pürgiv Vabaerakond kinnitab täna Tallinnas toimuval üldkogul riigikogu valimiste nimekirjad ja valimisplatvormi.

Vabaerakond läheb valimistele täisnimekirja ehk 125 kandidaadiga. Erakonna esimees ja üldnimekirja esinumber Andres Herkel kandideerib Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas. Nõmmel ja Mustamäel on ringkonna esinumber näitleja Ain Lutsepp, Harju- ja Raplamaal filmimees Artur Talvik, Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal Andres Ammas, Lääne-Virumaal Emil Rutiku, Tartus Krista Aru, Kagu-Eestis Talupidajate Keskliidu esimees Kaul Nurm ja Pärnumaal kriminoloogiaprofessor Jüri Saar, teatas erakond.

Herkeli sõnul on erakonna nimekirjas tuntud ja aktiivseid inimesi, kellel on ühiskonnas kaalu. «Valijal on põhjust meile oma hääl anda. Kindlasti ei lähe see hääl kaotsi, vaid vastupidi, meid toetades toetatakse ka muutusi senises poliitikas,» ütles ta.

Erakondade valimisnimekirjad peavad paigas olema hiljemalt 15. jaanuariks, mil lõpeb kandidaatide registreerimiseks esitamine. Praeguseks on nimekirjad kinnitanud viis erakonda. Valimisteks on end seni üles seadnud aga vaid kolm üksikkandidaati.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil. Eel- ja e-hääletamine kestab 19.–25. veebruarini.

Eelmistel, 2011. aasta valimistel osales üheksa erakonda ja 32 üksikkandidaati. Reformierakond sai toona riigikogus 33, Keskerakond 26, Isamaa ja Res Publica Liit 23 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond 19 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles