Savisaar: oleme Reformierakonnale ainus vastane

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna, et Keskerakond on Reformierakonnale ainus reaalne vastane, sest teiste parlamendierakondade ehk Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitika ei erine Reformierakonna omast.

Savisaar ütles partei valimiskonverentsil, et Keskerakond on see jõud, kes suudab teha teisiti ja pöörata Eesti poliitilist kurssi. «Meie erinevus Reformierakonnast seisneb teistsuguses poliitikas. Mis puudutab sotse ja IRLi, siis nende poliitika ei erine Reformierakonna omast sisuliselt mitte millegi poolest,» lausus ta erakonna teatel.

Ta märkis, et nii kaua, kuni Eesti valitsust juhib Reformierakond, kestab «kindlalt edasi» stagnatsioon. «Reformierakonna juhitud kurss on hoidnud Eestit Euroopa peateelt eemal nii kaua ja nii kaugel kui võimalik. Venemaalgi kehtiva ühetaolise tulumaksu süsteemiga oleme kindlalt ankrus Euroopa Liidu vaeseimas viisikus. Reformierakond aga nõuab, et just nii peab see ka edasi kestma,» ütles Savisaar ja seostas sellise poliitikaga enam kui 100 000 inimese Eestist lahkumist. «Sellegipoolest leiab peaministripartei: kõik on kõige paremas korras ja samamoodi tuleb edasi minna. Ikka kindlalt edasi!»

Savisaar viitas ka Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase sõnadele, mille järgi on Reformierakond ainus parempoolset maksupoliitikat ajav erakond. «Ma tõlgin selle lause ära: tegelik olukord on selline, kus Reformierakond on end nurka värvinud ning oma maksupoliitikaga täiesti üksinda jäänud,» lausus ta.

Keskerakonna programmist rääkides ütles Savisaar, et põhirõhk on pandud töökohtade loomisele ja majanduskasvu saavutamisele, esmavajalike kaupade ja teenuste hindade vähendamisele ning eakate inimeste probleemide lahendamisele. «Need on tänase Eesti arengu põhiküsimused. Astmeline tulumaks, hindade langetamine, vaesusega võitlemine, tasuta ühistransport üle Eesti, 1000-eurone alampalk. Need on vaid mõned näited sellest, mida sisaldab Eesti Keskerakonna valimisprogramm 2015. aasta riigikogu valimisteks,» märkis Savisaar.

Keskerakond kinnitas tänasel valimiskonverentsil erakonna valimisplatvormi, samuti kinnitatakse valimisnimekirjad. Nimekirjade ja programmi kinnitamiseks koguneb täna ka Reformierakonna ja sotside üldkogu.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles